Най-сигурни са по-дългите пароли, писането с докосване, пластмасите PBT и

...
Най-сигурни са по-дългите пароли, писането с докосване, пластмасите PBT и
Коментари Харесай

Крадци ще могат да „разбиват“ пароли с помощта на термокамери и изкуствен интелект

Най-сигурни са по-дългите пароли, писането с допиране, пластмасите PBT и клавиатурите с подсветка

Емил Василев преди 15 секунди 2 Сподели

Най-четени

АвтомобилиИван Давидов - 13:49 | 20.04.2023

10 коли от сбирката на султана на Бруней, които няма да видите даже и на стори

IT НовиниДаниел Маринов - 19:48 | 23.04.2023

Най-смущаващите изявления на ChatGPT – част 2: Обсебваща, плашеща обич и възприятие за самозапазване на ИИ

НаукаЕмил Василев - 14:30 | 24.04.2023

Немски учени с значимо изобретение, което може да забави процеса на стареене

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Вече сме очевидци на голям брой обири на мобилни устройства от крадци които шпионират и записват жертвите си, до момента в който вкарват паролите си. Сега откривателите предизвестяват, че обстановката може да се утежни, в случай че тези крадци стартират да употребяват термовизионни камери благодарение на изкуствен интелект, с цел да дефинират паролите малко след въвеждането им.

Изследователи от Университета в Глазгоу са разкрили способ за отгатване на неотдавна въведени пароли върху клавиатури и екрани на телефони с висока акуратност посредством обрисуване на топлинните знаци от пръстите на потребителите върху бутоните. Процентът на успеваемост на техниката варира според от времето, материалите и дължината на паролата, само че би могъл да утежни неотдавнашния растеж на кражбите на устройства.

Напоследък крадците започнаха да крадат и да проникват в телефони и други устройства на потребителите, като ги следят по какъв начин вкарват паролите си на обществени места. Влизането в системата с паролата на жертвата е елементарен метод да се преодолеят всички ограничения за сигурност, които компании като Apple и Гугъл усърдно са въвели и жертвите не могат да създадат доста откакто някой е откраднал и отключил устройството им.

Успешният обир обаче изисква причинителят или да запомни видяната ключова дума, или да запише жертвата, до момента в който я вкарва. Новият способ на откривателите може да даде на крадците повече независимост на деяние като им разреши да схванат паролата откакто някой я е въвел.

Ако човек употребява термовизионна камера, с цел да направи фотография на екрана или клавиатурата в границите на една минута след въвеждането на ключова дума, изкуствен интелект може надеждно да дефинира реда на натискане на клавишите. Системата, наречена ThermoScure има най-малко 62% успеваемост според от изискванията.

Бързината е от основно значение. ThermoSecure е 86% сполучлива, когато проучва фотоси, направени в границите на 20 секунди след въвеждането на паролата. Процентът спада до 76% при 30 секунди и до 62% след една минута.

По-дългите пароли понижават ненапълно успеваемостта на системата. ThermoSecure може да отгатне 16-символна ключова дума в 67% от случаите с изображение, направено в границите на 20 секунди след въвеждането на паролата. Процентът нараства до 82% за 12-символни пароли, 93% за осемсимволни пароли и 100% за шестсимволни пароли. Резултатите трансформират всеки iPhone в съществена цел за системата, защото паролата на тези смарт телефони са най-много 6-цифрени.

Крадците към този момент могат елементарно и на ниска цена да се снабдят с термокамери. Макар че системата за отгатване на пароли, ръководена от изкуствен интелект към момента не е в деяние, проучването наподобява потвърждава теорията като дава на потребителите още повече учредения да вкарат строги ограничения за сигурност. Те би трябвало да заобикалят да вкарват кодове за достъп на забележими за другите места и да употребяват други способи за засвидетелствуване като биометрични данни, като лицево различаване или пръстов отпечатък когато това е допустимо.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР