Най-щастливият професионален спортист извън футбола заради спечелената световна титла от

...
Най-щастливият професионален спортист извън футбола заради спечелената световна титла от
Коментари Харесай

Най-щастлив извън футбола от спечелената титла на Аржентина е руският хокеист Александър Овечкин

Най-щастливият професионален състезател отвън футбола поради извоюваната международна купа от Аржентина с мегазвездата Лионел Меси евентуално е съветският хокеист Алекс Овечкин. Руският терминатор, който преди пет дни стана едвам третият в НХЛ с 800 гола, се е наслаждавал откровено на двата гола на Меси на финала против Франция в неделя.

" Бях доста развълняван! ", съобщи Овечкин ден след триумфа на " гаучосите " за трети път в историята на футбола. " Разбира се, всички знаят, че той е обичаният ми състезател и да го видя най-сетне да реализира фантазията си, печелейки Световното състезание по футбол, е нещо необикновено за него. И аз съм доста благополучен от това ".

Преди три години Овечкин получи фланелка на Лео Меси от Барселона, както и пътешестване до Испания, с цел да го гледа онлайн по какъв начин играе. След това той остана пред съблекалнята, където се е срещнал за малко с аржентинската суперзвезда, разговарял е с него и си е направил фотография. И всичко това беше проведено от съотборниците му като подарък за неговия мач номер 1000 в Националната хокейна лига на Съединени американски щати и Канада (НХЛ).

Но много паралели могат да се създадат сред Овечкин, който най-сетне в своя 13-и сезон в НХЛ съумя да вдигне Купата Стенли, и Лео Меси – спечелил международната купа на 35 години, евентуално при последното си присъединяване на най-големия състезателен конгрес, написа Стивън Уайно в етюд за организация АП.

Както Меси водеше Аржентина към купата в Катар, по този начин и Овечкин имаше водещата роля в похода на Кепитълс, трансформирайки в най-полезен играч в плейофите и собственик на трофея Conn Smythe Trophy. Аржентинският талант пък стана първият състезател, отбелязал гол в груповата фаза и във всеки от елиминационните кръгове.

" Да, само че не знам по какъв начин ще чества в този момент. Но това евентуално е другата част от историята ", споделя със смях Овечкин. Хокеистите от Кепитълс са фамозни да плуват във фонтани във Вашингтон и да купонясват с Купата, както малко тимове са го правили в новата история. Меси ще би трябвало да направи много съдържателно шоу в Буенос Айрес, с цел да копира осъществяването на Овечкин и съотборниците му.

Но до момента в който гледаше по какъв начин Меси осъществя фантазията си, Овечкин вкара въпросните 800 гола и към момента не му доближават един с цел да изравни Горди Хоу и два с цел да го надмине на 2-ата позиция. Руснакът се срещна с Хоу през 2009-а година по време на Мача на звездите на НХЛ в Монреал, направи си фотография и с него и озаглави фотографията " Аз и Мистър Хокей ".

" Това може би е най-хубавото в сбирката ми. Заедно с Кобе Брайънт, Майкъл Джордан, стикът на Уейн Грецки, стикът на Марио Лемьо, фотографията ми с Хоу. Без подозрение това е нещо, с което се гордея ", изяснява Овечкин.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР