Най-сетне сте осъществили мечтата си, но щастието ви трае краткотрайно.

...
Най-сетне сте осъществили мечтата си, но щастието ви трае краткотрайно.
Коментари Харесай

Какво да направите, когато сте постигнали много, но сте нещастни

Най-сетне сте осъществили фантазията си, само че щастието ви трае кратковременно. Как е допустимо?! Нали това желаех от самото начало? Трябва да се усещам благополучен и задоволен! Само че мозъкът обича да ни спогажда номера. Понякога забравяме по какъв начин да бъдем щастливи и задоволени. А може би имате още фантазии за сбъдване. Ето какво да извършите, когато се чувствате изгубени.

1. Вземете си отмора.

Дайте си време да се откъснете от това, което вършиме, с цел да осъзнаете постигнатото. Обмислете ситуацията си. Спомнете си от кое място сте тръгнали. Починете си. Останете уединено с мислите си.

2. Дишайте надълбоко.

Можете ли да си поемете надълбоко въздух? Дълбокото дишане е най-лесният и бърз метод да освежите мозъка си. Вдишайте през носа си по този начин, като че ли в корема ви има балон, който би трябвало да надуете. Когато балонът е надут, издишайте през устата. Повторете няколко пъти, до момента в който почувствате утешение.

3. Слушайте.

Вслушайте се във вътрешния си глас – оня, който непрекъснато заглушавате, до момента в който работите, шофирате, гледате филм, забавлявате се с другари. Опитайте се де са помирите с мислите си. Подредете ги, с цел да не ви държат будни нощем.

4. Използвайте въображението си.

Върнете се обратно във времето, когато сте били дете. Спомнете си какъв сте били тогава и помислете какъв човек сте през днешния ден. Какво сте постигнали, какво сте пропуснали. Мечтайте и си поставяйте цели. Вземете един картон и го разрежете на 12 части, които да символизират месеците от миналата година. Оцветете всяко едно от тях в цвят, който да дава отговор на възприятията ви – с какво свързвате съответният месец, какво сте постигнали, какво сте изгубили.

5. Концентрирайте се.

Помислете какви са вашите цели сега. Подредете ги в лист, с цел да ги виждате. Към всеки един напишете плюсовете и минусите – какво ще ви донесе и какво ще ви отнеме въпросната цел. Струва ли си? Сега помислете върху това, което към този момент сте придобили – какво сте спечелили и какво сте изгубили? Ако плюсовете са повече от минусите, значи имате мотив да празнувате.

6. Действайте.

Знанието единствено по себе си не е мощ, в случай че не бъде обвързано с деяние. Ако знаете, само че бездействате, то е все едно да не знаете. Използвайте всеки свободен момент, с цел да разучавате региона, в която си мечтаете да се реализирате. Малките стъпки всеки ден проправят пътя към фантазията ви.

7. Общувайте.

Преценявайте с кого да прекарате най-ценното, което имате – времето си. Не го пропилявайте с хора, които ви натоварват, които са лицемерни към вас или от които не научавате нищо.

8. Споделяйте.

Споделяйте с другите триумфа си. Разкажете за него. Нека видите постигнатото от непряк ъгъл. Започнете собствен блог, разкажете за дългия път, който сте минали. Може би това ще ви помогне, с цел да осъзнаете какъв брой значимо е постигнатото. В връзката с другите е допустимо да се зароди и концепцията към идната цел.

9. Празнувайте.

Ако сте постигнали доста в живота си, само че се чувствате нещастни, поканете приятелите си на ваучър по случай постигнатото. Изпратете им предложения, дайте тематика на празненството, украсете тематично. Като си създадете подобаваща атмосфера, въодушевление и компания, с която да споделите всичко това, лека-полека ще започнете да се чувствате горди и задоволени. Ако купонът не ви подхожда, подарете си уикенд с обичания човек по случай постигнатото. Важно е да го отбележите, с цел да му придадете спомагателна стойност и да започнете да го възприемате като триумф.

10. Започнете изначало.

Никога не спирайте да се развивате и да желаете още и още от себе си. Една реализирана цел е единствено причина за още доста такива. Не се отхвърляйте заради непознато мнение или публични предубеждения. Следвайте желанията на сърцето си, тъй като никой не живее вместо вас и никой няма право да се произнася над живота ви. Правете това, което ви носи благополучие, и бъдете сигурни, че е вярно.

Цветелина Велчева по материали от www.success.com

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР