Най-сериозният проблем пред служебния кабинет е избраният за премиер Димитър

...
Най-сериозният проблем пред служебния кабинет е избраният за премиер Димитър
Коментари Харесай

Доц. Киселова: В момента най-подходящи за министри са пенсионери, безработни и научни работници

„ Най-сериозният проблем пред служебния кабинет е определеният за министър председател Димитър Главчев да не може да откри министри. Може да се окаже мъчно да се намерят 19 пълнолетни български жители, които да са съгласни за няколко месеца да изоставен длъжността, която заемат и да влязат в длъжностен кабинет ”.

Това съобщи доцент Наталия Киселова ,  преподавател по конституционно право пред „ NOVA’. Според нея има действителна заплаха Димитър Главчев да се върне при президента Румен Радев и да съобщи, че не е съумял да се оправи със задачата . Тя напомни, че през днешния ден има ексклузивен брой на Държавен вестник, в който е обнародван законът за Българска народна банка , който дава опция да се прекъсне осъществяване на служебни отговорности за премиера, само че във връзка с министрите несъвместимостта си остава .

„ Поради това, в случай че мога да се пошегувам, макар че моментът не е доста за смешки, това могат да бъдат пенсионери, безработни или научни служащи, защото при тях най-бързо могат да се отстранят всички несъвместимости, пред които са изправени “. 

Тя даде образец с един шеф на дирекция в една администрация, който с тава длъжностен министър в границите на няколко месеца, след което не може да се върне още веднъж на поста си. 

Инфлацията в Европа още веднъж се намали. Какво значи това за лихвените проценти?

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР