Най-сериозни са щетите в Бургаско след проливните дъждове по морето

...
Най-сериозни са щетите в Бургаско след проливните дъждове по морето
Коментари Харесай

Десетки къщи в Бургас са застрашени от пропадане

Най-сериозни са вредите в Бургаско след проливните дъждове по морето от последните дни. Ново свлачище се засилва в квартал " Сарафово ", а в понеделник пропадна и част от моста към летището. Десетки фамилии, които населяват къщи единствено на няколко метра от срутената земна маса, се опасяват, че домовете им може да рухнат.

През последните няколко дни в региона се изляха над 100 л/км.м дъжд. По думите на жителите няма задоволително шахти, които да отводнят падналия дъжд.

" С разрастването на кв. " Сарафово " и намаляването на дворовете, тази вода би трябвало да се оттича някъде. Ако тръгнем по улиците няма задоволително шахти ", съобщи пострадал гражданин на квартала пред камерите на Нова телевизия.

Водата потегля в посока към морето и наводнява изби и приземни етажи. Изградено е отводнително оборудване, само че то не работи задоволително добре. На места канавката е запушена и не действа. 

Местните се тормозят, че при идващ по-силен дъжд оградите на къщите им ще бъдат пометени от водата. Между 5 и 6 метра от земната повърхнина пред къщите към този момент е паднала.

" Контролът върху свлачищата се прави от Министерството на районното развиване. Общината също взе участие в този развой, с цел да извърши предписаните ограничения. Ние поддържаме терзанията на хората ", съобщи заместник-кметът по строителството, вложенията и районното развиване инж. Чанка Коралска.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР