Най-разпространената уязвимост на мобилните приложения е опасното съхранение на данни,

...
Най-разпространената уязвимост на мобилните приложения е опасното съхранение на данни,
Коментари Харесай

76% от мобилните приложения са достъпни за хакерски атаки

Най-разпространената накърнимост на мобилните приложения е рисковото предпазване на данни, което се намира в 76% от техните стратегии, вследствие на което персоналните данни и финансовата информация на потребителите могат да попаднат в ръцете на хакери, оповестява изследване на „ Позитив Технолоджис “.
" Експерти откриха, че най-голямата накърнимост за предпазване на данни се намира в 76% от мобилните приложения: пароли, финансова информация, персонални данни и персонална преписка могат да попаднат в ръцете на хакери ", се споделя в проучването, представено от РИА Новости.
Експертите означават, че хакерите рядко се нуждаят от физически достъп до смарт телефона на жертвата, с цел да крадат данни: 89% от уязвимите приложения могат да бъдат употребявани благодарение на злоумишлен програмен продукт.
Според изследването, приложенията на Android с сериозни уязвимости са малко по-често срещани от приложенията на iOS (43% против 38%).
" Въпреки това тази разлика е незначителна и общото равнище на сигурност на потребителските мобилни приложения за двете платформи е съвсем същото ", считат от компанията.
Станислав Кузнецов, заместник-председател на „ Сбербанк “, в края на май съобщи, че вредите за съветската стопанска система от киберпрестъпниците през 2019 година могат да се удвоят по отношение на прогнозата от 1,3 трилиона рубли през 2018 година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР