Най-различни мисли бяха изказани за г-н Трифонов: че предава протеста,

...
Най-различни мисли бяха изказани за г-н Трифонов: че предава протеста,
Коментари Харесай

Брилянтен ход: Слави Трифонов и хората, които му повярваха

Най-различни мисли бяха изказани за господин Трифонов: че предава митинга, че прави талантлив шахматен ход и жертва кралица за цялостно болшинство, че няма визия от ръководство, че цялата работа е логика на психиката...
За мен най-интересни са тези хора, които взеха решение да гласоподават за него. И тъй като към тази партия се е възцарил цялостен медиен блекаут, взех да чета мненията им под оскъдните постинги на партията във Facebook.
Опит за профил  
Първото, което прави усещане, е, че тези хора нямат отношение към политиката. Някои може би са млади, други гастарбайтерстват в чужбина, трети просто не са се интересували до момента - не знам. Но виждам, че не се появяват никакви претенции, никакви позиции по дебатите в Народното събрание. Странно за групировка, на която приписваме популистки профил - никой не отваря дума за по-високи пенсии и даже динайърското отношение на хората от " ИТН " (ИТН) към Ковид-епидемията доста рядко се прокрадва в мненията.
 Трифонов е прав за тотална обсада. Но закъсня ненужно Трифонов е прав за тотална обсада. Но закъсня ненужно
Не е доста забавно в политическия свят, когато главното нещо, което се постанова да правиш, е да рефрешваш страницата на Трифонов във F...
Не се разискват нито мажоритарното гласоподаване, нито преполовяването на депутатите, нито директният избор на основен прокурор - тематики, с които господин Трифонов направи своя политически форсинг. Известни пристрастености будят измененията в изборния закон, улесняващи гласуването на българи в чужбина и изключително на тези от Турция - само че обвиняванията в национално изменничество най-вероятно идват от националистите с тъпаните.
Основната част от реакциите са чисто прочувствени: на места са разочаровани - дали своят вот са за Слави, само че няма да повторят поради върнатия мандат да вземем за пример: „ Слави наподобява лееко на младоженка, на която доста ѝ харесват сватбата и даровете, но желае да избяга от първата брачна нощ “.
Към две трети обаче безусловно поддържат връщането на мандата и монашеското безмълвие на водача и желаят здраве: " Маркет линкс обилно им даде 2-3 % растеж, само че това единствено повече ги наскърбява - социолозите са платени както и всички останали, несъмнено, че ще имат 51% на идващите избори - болшинство или гибел ".
Ентусиазмът постоянно се показва с гиф-ове на ръкопляскания или прочувствени реакции на известни артисти. На какво се радват? Макар да се кълнат, че отново ще гласоподават за идола си, малко са хората, които имат вяра, че след този сякаш стратегически ход Има Такъв Народ ще получи цялостно болшинство през юли. Основното е, че Трифонов е санкционирал политическата система. Примери:
„ Направо брилянтен ход! Започна да излиза наяве кой кой е в новия парламент. “ 
 Слави Василев: Борисов е политическо животно, само че бъдещето принадлежи на ИТН (ВИДЕО) Слави Василев: Борисов е политическо животно, само че бъдещето принадлежи на " ИТН " (ВИДЕО)
" Ходът на Слави Трифонов да откаже мандата, без изобщо да се колебае, е тактически верен и това ще му донесе дивиденти. Причината за...
„ Беше капан за Слави, само че той съумя да реагира. “
„ Извадихте меча! Не го прибирайте! Или в този момент, или в никакъв случай! “ 
Разбира се, главният зложелател е Борисов, само че насладата от успеха над политическото се разлива в мразене на комунисти, на соросоиди и персонално на Мая Манолова, което рискува да направи всяко съдействие в бъдещия парламент разочароващо за тези хора. За да ги зарадва, на Трифонов евентуално ще му се наложи и идващия път да откаже да сформира държавно управление, да праща за мандата първенец по бокс, знам ли. Споделят си с възторг видео в жанра „ the best of ” с най-агресивните изявления на Тошко Йорданов - един другояче образован човек, който се надявахме да забележим като министър председател, само че който обстановката рискува да трансформира в нов Тома Биков.
Енергията, с която излиза на сцената този електорат, не цели промяната на един модел с различен - той желае да накаже всички. Разни умници ни изясняват, че би трябвало да има държавно управление, че би трябвало да се взимат решения, само че ние на инат ще се заинатим, ще блокираме всичко и тогава да забележим по какъв начин ще се оправяте.
Свикнали сме да назоваваме сходен избор протестен, само че тук май сме отишли по-далеч - водачът мълчи, не разрешава на депутатите си да приказват, употребява нещастната шампионка, определена за министър-председател, като метафора за своята стратегическа просветеност („ Шах и мат! “). Не им ли е обидно на почитателите, че не им дават пояснения, че ги провеждат от къщи по пижама, от персоналния Facebook профил? Ами очевидно не, тъй като тези хора ненавиждат освен политиката, само че и медиите, които им приказват някакви неразбираеми неща, ненавиждат и продажните анализатори, които разтягат локуми.
 По свирката на виртуалните политици По свирката на виртуалните политици
В живота е доста значимо кое е същинско, кое не е и каква е разликата, както споделя известният британски публицист Тери Пратчет. Ако имате...
И в този момент какво?  
По-трудно ми е да си показва по какъв начин е допустимо да мълчат и всички тези специалисти, които повярваха на Трифонов, бориха се на избори, изработваха стратегии. Години наред слушаме интелигентните разбори на госпожа Мика Зайкова - къде е в този момент тя да изясни икономическите си хрумвания, по какъв начин по този начин реши да се подчинява на партийната дисциплинираност? Къде са представители като Чорбанов, Хиновски? Не се ли усещат използвани? Ще вземат участие ли отново през юли?
Изглежда със актуалните общества се е случило нещо, което занапред ще стартираме да разбираме. И Тръмп по този начин отхвърляше обществените канали за връзка и се затваряше в личния си електорален балон (който, популярност богу, се спука). Слави Трифонов изигра ужасно реалити, хвърли ни във трогателен съспенс, накара ни да обсъждаме, да гадаем, да чакаме идната серия. Вярно, ходът с шахматистката беше малко разочароващ, само че евентуално за новия сезон през юли ще ни измисли по-интересен поврат. Най-малкото като излезе от Facebook на площада той още веднъж ще накаже политическото и ще енергизира почитателите, които към този момент тъгуват за него. Или както написа консуматор: „ Един концерт ще помогне доста. Хората имат къса памет. Трябва да се възобнови връзката, с цел да се разсъни българинът “.
 
Автор: Ивайло Дичев,
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР