Най-рано след две седмици ще е наличнаЛипсва ваксината срещу дифтерия,

...
Най-рано след две седмици ще е наличнаЛипсва ваксината срещу дифтерия,
Коментари Харесай

Отново липса на медикаменти. Изчезна важна за бебетата ваксина


Най-рано след две седмици ще е налична

Липсва имунизацията против дифтерия, тетанус, коклюш, полиомиелит, хемофилус инфлуенца вид Б и вирусен хепатит вид Б (Хексацима). Това демонстрира информация към 30 юли, оповестена на уеб страницата на Столичната районна здравна ревизия. Според наложителния имунизационен календар на страната тази ваксина се слага на бебета на втория, третия и четвъртия месец след раждането им.

Преди дни получихме писмо от представителя за България на производителя на имунизацията, с което ни уведомяват, че има усложнения в производството и че ще има закъснение на доставката за август, сподели за Българска телеграфна агенция доктор Ангел Кунчев, основен държавен здравен контрольор. Ваксината към този момент няма да се създава с досегашното й название, посочи той. По думите му новата доставка на имунизацията, която се чака до 10 дни, ще съдържа 15 000 дози. След нормализиране на индустриалния развой, наименованието на имунизацията ще бъде едно и също за цяла Европа, добави доктор Кунчев.

Министерството на здравеопазването (МЗ) е осведомено за идно закъснение на доставката на 65 000 дози от изпълнителя по контракта, само че прави всичко допустимо в най-кратки периоди да бъде решен казуса с доставката, споделиха от Министерство на здравеопазването. Очаква се до две-три седмици да има наличия от имунизацията. Подробна информация за идната доставка се чака до няколко дни, допълниха от министерството, предава Българска телеграфна агенция.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР