Най-рано през юли може да се сключи заемът с Европейската

...
Най-рано през юли може да се сключи заемът с Европейската
Коментари Харесай

Подготвят мегапроект в Пловдив с парите от 120-милионния заем

Най-рано през юли може да се подписа заемът с Европейската капиталова банка за кредитната линия от 120 млн. лв., съобщи зам.-кметът по финанси в Пловдив Илия Кирчев.

Той изясни, че е доста мъчно тази година да се употребяват каквито и да е било средства от възможната кредитна линия, само че въпреки всичко към този момент се мисли за плановете, които биха могли да бъдат финансирани, написа "Трафикнюз ".

Той даде образец с кръг „ Западен “, което включва „ Модър-Царевец “, бул. „ Копривщица “ и нов мост над река Марица. Като това ще бъде един план с три под обекта, с който ще се кандидатства пред Европейска инвестиционна банка.

Всяко едно планово предложение, което ще бъде изпратено на Европейската капиталова банка, в случай че се подписа контракт, би трябвало да бъде над 10 млн. евро.

Преди това обаче би трябвало да минат и решенията на Общински съвет. Илия Кирчев сподели още, че е неотложно да се намерят средства по съфинансирането на „ Водния цикъл “, който ще стартира до няколко месеца, защото община Пловдив не разполага с никакви средства за това.

Освен заемът от Европейската капиталова банка, община Пловдив може да търси и средства от Фонда на фондовете, който включва няколко източника на финансиране. Тепърва, обаче ще се види по какъв начин градските управляващи могат да употребяват този инструмент.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР