Най-рано от есента ще започне връщането на парите на туристите,

...
Най-рано от есента ще започне връщането на парите на туристите,
Коментари Харесай

КЗП: Най-рано през есента ще се връщат пари на туристи

Най-рано от есента ще стартира връщането на парите на туристите, чиито пътувания са се провалили болести оповестената пандемия от ковид. Това плануват последните ремонти в българското законодателство, подсети Игнат Арсенов от Комисията за отбрана на потребителите в утринния блок на Българска национална телевизия.
Според специалистът, за предпочитане е да изберем други варианти за възобновяване на средствата – да получим ваучер за бъдещо пътешестване или за друга дестинация. „ Ако договорът се извършва, има съответния полет, пътешестване, хотелът работи, приема туристи, само че ние не желаем да пътуваме единствено тъй като ни е боязън или просто по този начин сме решили, тук екскурзиантът би трябвало да контракти с турооператора в действителност какво се случва по-късно, защото отменяйки почивката на процедура, той ще загуби част от парите, тъй като е сключил към този момент контракт и най-вероятно има неустойки и по тази причина е добре да се прочете и контракта “, съобщи Арсенов.
Той подсети, че макар наложените спомагателни здравни ограничавания, хотелите у нас би трябвало да дават отговор на категоризацията си и Комисията за отбрана на потребителите ще следи доста деликатно за това.
Ще бъдат следени под лупа и промоциите, които се оферират. От ведомството поучават хората, които въпреки всичко ще изпълнят своята лятна отмора да имат здравни застраховки или европейска здравна карта, в случай че пътуват в страни от Европейския съюз, с цел да бъде обезпечено, че ще получат здравна помощ в случай че се наложи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР