Най-рано догодина ще започне строежът на новата Национална детска болница

...
Най-рано догодина ще започне строежът на новата Национална детска болница
Коментари Харесай

Изграждането на Националната детска болница започва в началото на 2024 г.

Най-рано следващата година ще стартира градежът на новата Национална детска болница на определения от служебното държавно управление терен в столичния кв. " Горна баня ". До края на годината би трябвало да е подготвен архитектурният план, а скоро стартира почистване на терена и издаване на документите.

Това обясниха министрите на опазването на здравето и на районното развиване Асен Меджидиев и Иван Шишков. Заедно с премиера Гълъб Донев те ревизираха мястото, където ще се строи болничното заведение. Европейската капиталова банка ще окаже подпомагане на България по плана за градеж. 

" Този терен е на извънредно уместно място - далеч от града, наоколо до парк, до минералния извор, което благоприятства развиването на един рехабилитационен център към Националната детска болница. Това го заслужават българските деца ", съобщи Донев. 

" До края на годината концепцията е да бъдат завършени всички процедури, свързани освен с подробния проект, а да бъде приключен и самият план. В рамките на идната година, в случай че бъде стартирано строителството на болничното заведение, едната такава болница се строи към 2 години - 2 години и половина ", уточни министър Шишков.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР