Най-приятното нещо след дълъг и изтощителен ден е да облечете

...
Най-приятното нещо след дълъг и изтощителен ден е да облечете
Коментари Харесай

Как да заспите бързо и да подобрите качеството на съня

Най-приятното нещо след дълъг и уморителен ден е да облечете пижамата и да скочите в леглото, написа zdrave.to.

Ако следвате следните елементарни рекомендации, то тогава освен ще се чувствате удобно под завивките, само че и елементарното място за спане ще се трансформира в същински оазис.

Не всеки знае, че по време на сън клетките се възобновяват интензивно и се задействат метаболитни процеси.

Ако обаче сънят ви не е задоволително първокласен, тогава може да почувстват уязвимост, която да ви преследва през целия ден

Днес ви предлагаме 3 елементарни и бързи метода, по които да заспите и да подобрите качеството си на съня.

Издърпайте единия крайник над завивката

Ако телесната ви температура не е естествена, тогава ще бъде доста мъчно да спите добре. През нощта може да има чувство, че стаята е прекомерно гореща или прекомерно студена. Обаче, в случай че издърпате един крайник от под одеялото, качеството на съня ви ще се усили. Може да звучи неуместно, само че учените споделят, че хладната среда по време на сън е едно от най-важните условия, в случай че желаете да се възстановите колкото може по-добре.

Прегърнете възглавницата

Понякога единственото нещо, което е належащо за добър сън, е спомагателната възглавница. Много лекари предлагат да заспивате на лявата страна и в това време да прегърнете одеяло или възглавница. При тези условия храносмилателната система стартира да работи доста по-добре, тъй като силата на гравитацията стартира да й оказва помощ.

Спете голи

Ако не можете да намерите подобаващ плат, в който да се чувствате удобно в леглото, тогава просто не се тормозете и си легнете голи. Експертите споделят, че голият сън е потребен, тъй като тялото се охлажда, което ви разрешава да заспите с по-дълбоко.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР