Най-престижните френски филмови награди Сезар обявиха, че всеки, който е

...
Най-престижните френски филмови награди Сезар обявиха, че всеки, който е
Коментари Харесай

Филмовите награди „Сезар“: Без участието на разследвани за сексуални престъпления

Най-престижните френски кино награди " Сезар " оповестиха, че всеки, който е разследван по обвинявания в полови закононарушения, няма да може да взе участие в церемонията идващия месец, съобщи „ Гардиън “.

Имаше опасения за митинги по време на събитието на 25 февруари, откакто стана ясно, че изгряващата звезда Софиан Бенасер е разследвана от полицията по две обвинявания в обезчестяване и едно в принуждение. 25-годишният Бенасер, който отхвърля да е направил каквото и да било нарушаване, е считан за любимец за премиите поради ролята си в " Les Amandiers " (Вечно млади), отдадена на полово разкрепостена група студенти по драма през 80-те години на предишния век.

Решението на премиите " Сезар " - френския еквивалент на " Оскар " - е разследване от митингите по време на церемонията през 2020 година, когато Роман Полански, наказан за обезчестяване на малолетна през 70-те години на предишния век, завоюва премията за най-хубав режисьор, което провокира сериозна метаморфоза на Академията " Сезар ". В изказване Академията съобщи, че всеки, който е изправен пред евентуална присъда за отнемане от независимост за " принуждение, изключително от (сексуално) или сексистко естество ", ще бъде изключен от идната гала.

" Беше взето решение да не се акцентират хора, които може да са били сложени под въпрос от правосъдната система за актове на принуждение ", се споделя в известието, като се прибавя, че тази стъпка се подхваща " от почитание към жертвите ", даже в случай че те са единствено " хипотетични " жертви.
През ноември Бенасер отпадна от дългия лист с вероятни претенденти, откакто в медиите се появиха нови обвинявания.

Режисьорът на " Les Amandiers " Валерия Бруни-Тедески осъди обвиняванията против Бенасер като " медиен линч " . Тя съобщи в Instagram, че продуцентите на кино лентата са знаели за обвиняванията против него по време на кастинга, " само че им споделих, че тези клюки няма да ме спрат и не мога да си показва основаването на кино лентата без него ". Известната ѝ сестра, певицата и някогашна френска първа дама Карла Бруни, съобщи, че отношението към Бенасер подкопава презумпцията за непорочност, " една от основите на нашата народна власт ".

Академията " Сезар " съобщи, че към момента разисква дали на хората с обвинявания и присъди за полови похищения би трябвало да бъде неразрешено напълно да вземат участие в бъдещи номинации и награди, като решението би трябвало да бъде взето през идващите седмици.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР