Най-прекият път към достоверната информация по даден въпрос и обхождането

...
Най-прекият път към достоверната информация по даден въпрос и обхождането
Коментари Харесай

Трябва ли да се страхуваме от роботите? - Първи дебат от новия формат на Мениджър Точка на кипене

Най-прекият път към достоверната информация по даден въпрос и обхождането ѝ от всички страни с всички гледни точки минава през градивния спор. “В разногласието се ражда истината ” е банална фраза, която постоянно се интерпретира като конфликт на крайни позиции с победител по-гръмогласната от двете. Но значимите тематики за обществото нямат потребност от “надвикване ”, а от почтено и аргументирано показване и отбраняване на тези.

И въпреки това да звучи малко екзотично за страна като България, която от време на време наподобява като страна на несъстоялия се спор, е добре да се стремим към на практика потребното обговаряне на въпросите, които ни вълнуват и самостоятелно, и публично.

Затова “Мениджър ” стартира поредност от диспути, наречени “Точка на шупване ”. В тях избираме да срещаме – а не да сблъскваме – хора с разнообразни гледни точки по значими тематики за бизнеса и обществото, с цел да извлечем най-хубавото и градивното от разногласието. Защото е извънредно време тематиките, които същински ни вълнуват като общество, да излязат от полемичното ехо-говорене на обществените мрежи и да бъдат облечени в същински причини, подкрепени от достоверни обстоятелства.

Първият спор от поредицата на “Мениджър ” е отдаден на автоматизацията на разнообразни процеси, която безспорно ще докара до смяна на пазара на труда, а с това и в съвсем всяка социална сфера. Дебатът ще се състои на 6 април с начало 15.00 часа и дълготрайност 1 час и 15 минути . Ще бъде излъчен онлайн – в уеб страницата manager.bg , и фейсбук събитието за дебата.

“Трябва ли да се опасяваме от роботите ?

В дебата ще вземат участие два тима, всеки от които включва двама участници.

Отборът, който ще пази позицията, че НЕ, не би трябвало да се опасяваме от роботите , тъй като замяната на комплицираните, рискови и монотонни човешки действия е неизбежна; тъй като роботизацията, автоматизацията и приложението на изкуствения разсъдък са натурален развой от динамичността в стопанската система наред с „ outskilling “ наклонността, при която работодателите влагат в образования на чиновниците си, с цел да ги приготвят освен за нови позиции вътрешно, само че и за нововъзникващи работни места отвън компанията , е формиран от :

- Красимир Кръстев – създател и шеф на RPA Consulting с над 10-годишен опит в корпоративния мениджмънт и ръководството на планове в обществения и частния сектор;

- Филип Генов – съосновател и ръководещ шеф на компанията за цифрова промяна F27, бизнес ангел, наставник и вложител в започващи компании на млади бизнесмени.

В тима , който ще пази тезата, че ДА, би трябвало да се опасяваме от роботите, тъй като българската просветителна система към момента не е задоволително добре насочена към бъдещето и новите трендове на пазара на труда; „ outskilling “ практиката звучи като мираж за огромна част от бизнеса и администрацията; в добавка има риск ползата към филантропичните и обществени науки да отслабне поради фокуса на новото потомство върху цифровизацията и неразбираемата връзка във връзка с бъдещата връзка човек-робот и тъй като ние вършим робота, не той нас, ще се включат:

- Д-р Марияна Филипова , която се занимава с новаторски просветителни решения и е създател на STEALM Academy. Тя е арбитър на международното състезание по диспути на британски език, а учениците ѝ са двукратни международни първенци, класирани за почетния спор на спечелилите в Университета Йейл в САЩ;

- Христина Христова , експерт Човешки запаси и арбитър по диспути на локално и интернационално равнище.

Модератор на дебата ще бъде Илия Темелков – soregashi , който е публицист на свободна процедура с богат опит в областта на потребителските технологии.

Правилата на играта

Дебатът ще се случи при съблюдаване на точни правила, съгласно които всеки от участниците ще разполага с несъмнено време, с цел да изложи своите причини в поддръжка на тезата, която пази.

В началото всеки ще има по 2 минути за встъпителни за полемиката думи и обща обосновка по тематиката. След това модераторът ще задава въпроси. При заложен въпрос всеки от участниците ще има опция да отговори за времето от 2 минути . Следва 1 минута , в която всеки от участниците ще има опция да обори с контрааргументи позицията на противниковия тим . След привършване на дуелите по обособените въпроси , всеки участник ще има 2 минути за заключителна защита в отбрана на отборната позицията.

Гласуване – в което ще се включат онлайн феновете на дебата. По време на събитието те ще могат да поддържат посредством попълване на онлайн анкета тезата, която смятат, че е предпазена най-добре в дебата.

И победител е… тимът, който успее да реализира превръщане на резултата или смяна в по-висока степен в позицията, изразена от феновете. За първични данни по повод мнението на феновете се одобряват резултатите от предварителна анкета, която е налична

Генерален спонсор на дебата на тематика „ Трябва ли да се опасяваме от роботите? “ е RPA Consulting.

Всички събития, проведени от екипа на МЕНИДЖЪР, се организират в обезопасена среда, съгласно противоепидемичните условия в страната. Участниците са обезпечени с маски за лице Type IIR - най-високото равнище на отбрана за здравна маска, предоставени от ЕКСТРАПАК, и самостоятелни опаковки антибактериален гел за ръце Medix, обезпечени от МEXON.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР