Най-правилно е намаляване на ДДС за бизнеса за даден период,

...
Най-правилно е намаляване на ДДС за бизнеса за даден период,
Коментари Харесай

Георги Кадиев: Увеличението с 11% на тока е подарък за правителството

„ Най-правилно е понижаване на Данък добавена стойност за бизнеса за даден интервал, като по този метод се компенсира нарастването на цената “, счита специалистът
„ Това, което направи КЕВР с нарастване от 11% на тока, е подарък за държавното управление. Увеличението трябваше да е доста повече по пазарни цени “, разяснява пред БТВ някогашният заместник-министър на финансите Георги Кадиев. Той напомни, че цената на тока на свободния пазар за огромните компании се е нараснала 4 пъти.

„ Реалното нарастване трябваше да е с към 64% “, посочи Кадиев. Според него държавното управление би трябвало да се концентрира в подкрепяне на най-засегнатите с ограничения.

За Кадиев разновидностите да се избегне нарастването са мораториум на цените и те да бъдат закрепени за една година напред, което при понижаване ще има противоположен резултат.

„ Най-правилно е понижаване на Данък добавена стойност за даден интервал, като по този метод се компенсира нарастването на цената “, счита специалистът. Според него най-големият удар сега понася бизнесът, не толкоз битовите консуматори. Това, което му се коства рационално, е, да с понижи Данък добавена стойност до 5%, с което да се компенсира цената на тока.

По мотив готвеното увеличени на парното с 30% в столицата Кадиев означи, че това е проблем. Той акцентира, че неточност е позволила и кметът на София Йорданка Фандъкова.

„ КЕВР направи куп взаимни отстъпки, с цел да докара нарастването до 30%, другояче трябваше да е 100 “, уточни Кадиев.

Относно подпомагането той счита, че не би трябвало да се прави за всички, тъй като не всички имат потребност.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР