Най-пострадала е гимназията по жп транспорт, наводнена е и болницатаКарлово

...
Най-пострадала е гимназията по жп транспорт, наводнена е и болницатаКарлово
Коментари Харесай

Пожарникари спасиха трима бедстващи след наводнението в Карлово

Най-пострадала е гимназията по жп превоз, наводнена е и болничното заведение

Карлово разгласи отчасти бедствено състояние в града поради наводняване. В продължение на час и половина в общината се изля количество дъжд, що се касае за три месеца. Няма бедстващи хора, оповестиха от Министерство на вътрешните работи, предава.

Най-пострадала е гимназията по жп превоз, чиито преди малко ремонтирани стаи са залети. Стихията вкарала в двора цели дънери и бетонни части. Електрозахранването в региона на гимназията е изключено.

Трима души, които бяха блокирани в постройката, са били евакуирани, оповестиха от пожарната.

Наводнен е приземният етаж на болничното заведение в Карлово, където се намира отделението по хемодиализа. След намесата на пожарникарите, обстановката е овладяна. Няма заплаха за личния състав и пациентите.

Огнеборци са избавили от придошлите води семейство - мъж и жена, обитаващи къща на улица " Меден Дол ".

Спасена е и 92-годишна жена, която е била сама в къщата си на улица " Калофер Войвода ". Имотът е много обиден и все още продължава работа по отводняването му.

Покрай наводнените къщи минава отводнителен канал, който е придошъл в резултат на падналия дъжд, а затлачването с отпадъци е станало причина за приливането на водата.

Седем екипа пожарникари и спасители се борят за преодоляване на изключителната обстановка в Карлово.

Само за два часа на телефоните на Оперативен център в пловдивската пожарна са получени повече от 40 сигнала за наводнени здания и хора в потребност.

На помощ на дежурните екипи в карловската пожарна е извикан свободен състав, екип огнеборци от Пловдив и спасители от бранш " Специализирани оперативни действия " на Регионалната дирекция.

В непрестанен режим на работа са 8 помпи за отводняване.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР