Най-после сте у дома с бебето, може да се каже,

...
Най-после сте у дома с бебето, може да се каже,
Коментари Харесай

3 любопитни и полезни факта за периода след раждането

Най-после сте вкъщи с бебето, може да се каже, че сте добре готови от позиция на информацията и относително неподготвени, когато челно се сблъскате с действителността.

Съвети по какъв начин да се справите с някои от най-честите усложнения в този интервал евентуално към този момент сте получили.

Ние ще ви обърнем внимание на 3 любопитни обстоятелството за новороденото и интервала след раждането, за които може би не сте и предполагали. Но пък може да ви бъдат потребни, тъй като няма към този момент да се чудите над въпроса: „ Това пък за какво се случва? “

Бебето киха прекомерно постоянно

Спокойно, това е изцяло обикновено за кърмачетата. И най-вероятно не се дължи на простуда или вирус. Има си напълно естествено пояснение – по този метод бебето пречистване дихателните си пътища.

В първите месеци то може да киха доста мощно и постоянно, само че в случай че няма други съпътстващи тревожни признаци, това не трябва да ви тормози.

Кърмата ви секва, щом чуете рев на бебе

Това е в действителност необичайно и от време на време обезпокоително събитие, само че и то има своето научно пояснение.

Производството на мляко зависи от хормона окситоцин, който бива подтикван или подтиснат от няколко фактора.

Ако гледате фотоси на бебето, лактацията се покачва (тъй като равнищата на окситоцин се покачват). Но когато чуете рев, кърмата може ненадейно да спре, защото това основава възприятие за тревога и равнищата падат.

Бебето обича това, което вие обичате да ядете

Този развой в действителност стартира още в утробата. Това, което майката яде по време на бременността, се предава на бебето посредством околоплодните води.

И заради тази аргументи постоянно усетите на майката оказват въздействие и върху питателните желания на бебето, когато то премине от кърмене към твърда храна.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР