Най-после! Много преди Шекспир да напише пиесата Всичко е добре,

...
Най-после! Много преди Шекспир да напише пиесата Всичко е добре,
Коментари Харесай

Румен Радев: ICGB не е просто проект, той е символ на увеличаващия се потенциал на нашия регион

Най-после! Много преди Шекспир да напише пиесата " Всичко е добре, когато свършва добре ", Българите към този момент разбираха какъв брой е правилно това изявление. Това сподели президентът Румен Радев по време на формалната гала по въвеждане в употреба на междусистемната газова връзка Гърция-България, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус "

" Сигурен съм, че днешното събитие не е единствено една гала по разкриване, тъй като дружно с нашите продуктивни срещи сутринта, това е една потребна полемика, който ни приготвя за бъдещето ", акцентира президентът.

" Дълго чакахме този интерконектор. Не беше елементарно да го реализираме. Няколко български и гръцки държавни управления бяха съществено ангажирани с този план. Разбира се, трябваше да бъдат преодолени и голям брой бюрократични спънки и в този момент е моментът да изразя своята признателност към екипа на ICGB - компанията и техните български реализатори, които работиха крепко за българските и европейските институции, които ни подкрепяха, и на Европейската комисия, която ни поддържаше финансово ", сподели още той. 

" ICGB към този момент трансформира уверено енергийната карта на Европа. Най-после имаме действителен газов поток от Азербайджан. Президентът Алиев се оказа един благонадежден сътрудник. (...) ICGB не е просто инфраструктурен план, той е знак на увеличаващия се потенциал на нашия район ", уточни той. 

" Искам да благодаря на всички посетители, защото така ние демонстрираме нашата убеденост, нашият взаимен отговор на нарушените вериги на доставки, на растящите цени, подбудени от войната на Русия. Тази война промени сериозно и бързо метода ни на мислене ", съобщи Радев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР