Най-после дойде времето да си сложа нова и качествена дограма.

...
Най-после дойде времето да си сложа нова и качествена дограма.
Коментари Харесай

Смених си дограмата, но как да се справя с този досаден конденз? Добре, че мой приятел ми разкри тайната

Най-после пристигна времето да си сложа нова и качествена дограма. Знам, че зимата към този момент ще ми е много по-топло, тъй като прозорецът ми ще е уплътнен 100 пъти по-добре. Реших да се разделя със остарялата си дървена дограма и да я замененя с PVC дограма (дограма от поливенилхлорид). Предимствата й са ясни: до момента в който дървената дограма претърпява обилни деформации с времето, дървото гние, боята върху него се лющи, които изисква периодическото й премахване, грундиране, наново лакиране и пребоядисване, с цел да не навява от на места, то при PVC дограма тези проблеми не съществуват; пък наподобява надалеч по-красива… Освен това прозорците се мият доста по-лесно… Е по-скъпичка е, само че резервира изцяло топлината на къщата.

И въпреки всичко има едни, за благополучие, отстраним минус – разрешава да се образува „ конденз “ по стъклата на прозорците. Причината е, че, когато температурата върху повърхността им спадне до стойност, при която стартира кондензация на изпареното в пространствата количество водни пари (такива неизбежно има във въздуха, който дишаме) те се покриват с капчици влага.
Не е прелестно, тъй като видимостта изчезва. Този развой се случва тъкмо през сегашния интервал есен-зима и не се следи през летните месеци. Ако обаче обезпечите нужната вентилация и топлоизолация в жилището ви, то казуса с конденза ще отпадне.

Допълнителната вентилация ще попречва процеса на формиране на водни капчици върху стъклата.
Съществуват и още две други благоприятни условия да решите казуса:
първо, може да поставите спомагателен източник на отопление, посредством което ще увеличите, респективно ще регулирате температурата в помещението в граници, които изключват кондензация на водни пари;
второ, може да изолирате стените на жилището както извън, по този начин и от вътрешната страна и по този начин ще запазите елементарно нужната температура в помещенията;

освен това външната изолираност на стените е доста преференциална инвестиция, защото освен задържа топлината през студените зимни месеци, само че и държи хладно през лятото.
Е, имате избор по какъв начин да си решите казуса – действайте!

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР