Най-популярният интернет браузър в света достигна своята 103-та версия. Google

...
Най-популярният интернет браузър в света достигна своята 103-та версия. Google
Коментари Харесай

Chrome 103 ще ускори зареждането на сайтовете

Най-популярният интернет браузър в света доближи своята 103-та версия. Гугъл Chrome още веднъж идва с няколко дребни, само че значими новости и промени.

Най-значимата в Chrome 103 е систематична смяна, която ще направи зареждането на интернет страници по-бързо. Браузърът внедрява нов систематичен код, посредством който може авансово да зарежда линковете в дадени уеб сайтове още преди потребителят да ги е кликнал.

Така при клик, по-голямата част от зареждането към този момент е направена и се доизтеглят единствено образните детайли. Резултатът е по-кратко време за изчакване от страна на потребителя и той може по-рано и по-бързо да стартира да употребява дадения уебсайт. Промените в тази ситуация ще са в границите на милисекунди, само че с натрупващия се резултат от останалите функционалности, потребителите може да виждат, че уеб страниците се зареждат малко по-бързо отпреди.

Друга оригиналност в Chrome 103 ще е потреблението на машинно образование за блокиране на вести от уеб страниците. Браузърът ще научава държанието на потребителя, да вземем за пример че има доста дребна възможност да кликне на даден вид уведомление от уебсайт и надлежно последователно ще ги блокира автоматизирано.

В полето за въвеждане на адрес ще се демонстрира дребен текст, който да оповестява на потребителя, че от този уебсайт са блокирани вести. При кликване на текста, потребителят може да види какво е блокиранио и да избере дали да позволи известията или да ги остави блокирани и отсега нататък.

Промяна има и за Chrome за Android. Началният екран с нов таб на Android постоянно е предизвикал полемики поради нетипичната за платформата консервативност. Той не може да се персонализира и има строто избрани секции и функционалности.

Сега Гугъл прави още една смяна и позволява премахването на полето Discover, което демонстрира информация от разнообразни интернет страници. Потребителите могат да го деактивират, като вкарат в полето за адрес командата chrome://flags#feed-ablation и задействат функционалността. Така Discover и Following ще изчезнат от таба (функцията за в този момент е в бета версия).

Chrome 103 предлага и още систематични промени за уеб приложенията, поддръжка на нови формати и други Обновената версия към този момент се популяризира гратис до потребителите.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР