Най-популярният български футболист очаква с нетърпение новото предизвикателство пред себе

...
Най-популярният български футболист очаква с нетърпение новото предизвикателство пред себе
Коментари Харесай

Бербатов: Казаха ми да се готвя за приключение

Най-популярният български футболист чака с неспокойствие новото предизвикателство пред себе си - Керала Бластърс. От понеделник българинът потегля към Индия, където след две седмици започва локалното състезание. Досега Митко беше на подготовка с отбора в Европа.

“Хората ми споделиха следното: “Берба, подготви се за премеждие, каквото до момента не си виждал. Очаквай на всеки мач да има по 60 хиляди почитатели. Аз до момента пред толкоз съм играл единствено на “Олд Трафорд”, разяснява Бербатов в студиото на Sportal TV.

Той призна, че основната причина да одобри офертата от Изтока е на някогашния му треньор Рене Мюлестийн, който в този момент води Керала. Там негов съотборник ще е Уес Браун, с който бяха дружно в Манчестър Юнайтед. “Наясно съм, че Рене знае по какъв начин на тази възраст да ме приготви по най-хубавия метод. Той и Уес са главната причина, с цел да приема офертата. Говоря на младите футболисти да гледат Браун и да се учат от него, тъй като той е доста по-напред от мен във връзка с титли.

“Човек би трябвало да бъде реалист - когато си съвсем на 37 година и не си играл от една година и виждаш, че нещата се получават все по-трудно, отиваш там, където в действителност те желаят, даже това да наподобява екстравагантно за нас българите. С който и да приказвах за Индия - тъй като аз разпитвах познати на Диего Форлан и Давид Трезеге - чух единствено суперлативи. Там са се грижели добре за тях”, сподели още Бербатов.

Той не пожела да разкрие дали в контракта му има уговорка за преподписване за повече от един сезон. “Не мога да споделя такива елементи. Но, несъмнено, в случай че на човек му хареса, постоянно могат да се проведат диалози за това”, посочи нападателят.

Сезонът в Индия стартира в средата на ноември и продължава до март.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР