Най-популярната напитка сред руснаците може и да е водката, но

...
Най-популярната напитка сред руснаците може и да е водката, но
Коментари Харесай

Кое е кафето на руснаците

Най-популярната напитка измежду руснаците може и да е водката, само че защото за нея към този момент сме чували много истории, време е да разкажем тази за кафето им. Точно по този начин, от Русия идва един избран метод за подготвяне на кофеиновата напитка, който ни стана изключително обичан.
 Кафе, Червено око, Red Eye и по какъв начин да си го приготвим
Кое е най-силното кафе

Доза за смелчаци

Според легендата, през 1990 година Рафаел Тимербаев влиза в кафене и моли за " чаша хубаво кафе с мляко ". Молбата му е призната с лека усмивка. Това, което клиентът малко по-късно получава, и самият него го е предиздвикало да се усмихне от удовлетворение.

Тимербаев отпива от едно необикновено кафе. Смес от запарена течна сметана, захар и еспресо. Той толкоз доста харесва напитката, че най-после кафенето я прибавя за непрекъснато в менюто си и я кръщава на негово име - Раф (Raf).

Така се появява то - кафето на руснаците. През годините обаче баристите много са се заигравали с рецептата, като през днешния ден към този момент се придържат към една-единствена.
 Снимка 590463

За да си приготвим кафе Раф, са ни нужни доза еспресо, течна сметана, една лъжичка елементарна захар и също толкоз ванилова захар. Съставките обаче не би трябвало да се прибавят една по една в чашата, а е най-добре дружно да се запарят в каничка и по-късно да се сипят и поднесат.

Резултатът дава обещание да е очароващ - кафе като коприна. С мек усет и нежна наслада. Доста постоянно Раф кафето е определяно като ванилов сладолед за пиянство. Най-вероятно това е по този начин поради сладко-млечният усет, който ги свързва, само че пък в сладоледа другояче наситеният усет на еспресото липсва. Както и ободряващият резултат, несъмнено.
 Кафе, мока, по какъв начин да си я приготвим и какво не знаем за нея
Кое е най-сладкото кафе

За случаите, когато няма място за десерт

На кафето Раф много му отиват и разнообразни сиропи, като най-популярно към него е да се прибавя лавандулов усет, написа Tasting Table.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР