Най-полезният играч в Евролигата Александър Везенков говори за “Арена Спорт

...
Най-полезният играч в Евролигата Александър Везенков говори за “Арена Спорт
Коментари Харесай

Александър Везенков: Със Сакраменто не сме стигали до цифри

Най-полезният състезател в Евролигата Александър Везенков приказва за “Арена Спорт ” по отношение на края на сезона в гръцкото състезание и вероятно прекосяване в състава на Сакраменто Кингс през това лято. Спортист №1 на България за предходната година още веднъж увери, че е изцяло концентриран върху представянето си до края на акцията и показа, че договарянията с “кралете ” ще стартират едвам след края на сезона в шампионата на южната ни съседка.
 Везенков и Олимпиакос излизат против ПАОК с една единствена цел – място на финала Везенков и Олимпиакос излизат против ПАОК с една единствена цел – място на финала
“Бяхме доста близо до трофея в Евролигата. Това е спортът - би трябвало да продължим и да се борим. Ако видите последните три минути във финала, ние не играхме добре в нахлуване, допуснахме лесни кошове и оставихме пространства те да стрелят. Те имат доста качествени и опитни играчи, като по този начин загубихме мача. Знам, че стрелбата ми към края на мача не беше най-хубавата алтернатива, само че мислех, че можем да затворим мача. Имах 29 точки и усещах, че Господ е решил да стана европейски първенец, само че очевидно не беше по този начин. Не знаех за върха на Ларкин, не ме интересуваше. Исках единствено купата.

Зад всяка премия стои доста труд и сложни моменти, през които би трябвало да преминеш, да се трудиш и да работиш. Това не е най-важното. Най-важното е, че тимът приключи първи в постоянния сезон, игра на още една Финална четворка така и така нямаше по какъв начин да дойдат тези самостоятелни награди. Тренирам през лятото, през годината и се пробвам да съм на 1000% концентриран върху това, което върша. Има напредък в последните години, само че желая още и още. Искам да се развъртвам изцяло и всекидневно да ставам по-добър. Имам доста път пред себе си. Не съм живял в България, с изключение на през лятото.
 Везенков: Нямаме право на неточност в Гърция Везенков: Нямаме право на неточност в Гърция
Знам, че в Ботевград ме почитат и съм оставил хубава диря най-малко да съм образец за децата, които да си споделят, че упражнявам всеки ден и за какво и те да не го вършат. Тук в Гърция почитателите живеят с тима, имат мнение, познават играта. Има и по-запалени последователи. Критиките в никакъв случай не са ми пречили, само че няма да седна да мисля повече от хора, които просто са злобни. В Интернет всеки може да написа каквото си желае без никакви последици. Ако тези рецензии идват от някой, който схваща играта, и от някой, който ще ме направи по-добър, тогава го одобрявам. През годините съм се научил да вярвам на хората към мен. Те са екип, само че за мен са мое семейство. За мен това е най-важното - първо те да ми споделят истината в очите, а всичко останало да остане за мен. Аз не си укривам страстите и когато съм благополучен, и когато не съм.

На финала беше доста тежко. Яд те е, тъй като си бил там. За две минути гледаш по какъв начин отиваш към трофея, само че това е баскетболът. През предходната година беше съвсем същото. Третият мач с Фенербахче го спечелихме с панер в последната секунда и в случай че Костас не го беше вкарал, може би нямаше да сме на Финалната четворка. Това е баскетболът, това е животът - нещо ти дава, нещо ти взима. Не ми тежи да съм най-успешния състезател на България сега.

Аз не виждам нито награди, нито кой по какъв начин се показва. Гледам себе си, аз да съм на най-високо равнище за себе си и за моя тим. Искам да спечелвам, да напредвам и се веселя за премиите, само че ние играем екипен спорт. Преди две-три години, когато не бях на това и когато имах тежки моменти, може би никой не гледаше. Знаем, че България не е баскетболна нация и че като народност сме надалеч от всичко. За мен е доста значимо, че съм в Евролигата и хората я гледат. Мисля само по какъв начин ще станем първенци и кое е най-правилното решение за моето бъдеще в дадения миг. Никой не знае какво ще стане след една-две-три години. В дадения миг ще реша какво е най-важното за себе си.

В момента ме интересува единствено дали ще стана първенец с Олимпиакос. Със сигурност се усещам доста хубаво, че експерти и треньори споделят хубави думи за мен, само че това е бизнес и всичко опира до по какъв начин, какво и по кое време. Казахме си със Сакраменто, че е най-честно да свърши Евролигата и шампионата и по-късно да забележим какво ще вършим. Ще забележим дали са договаряния или имат съответна оферта, какво и аз ще желая, доста неща са. Казахме си и двете страни, че първо би трябвало да свърши шампионата. Готов съм за нови провокации, само че съм подготвен и да остана. Атина и Олимпиакос са моят дом. Чувствам се прелестно. След тежките две-три години демонстрираме доста мощен баскетбол. За мен най-важно е кое е най-хубавото за моето бъдеще. Със Сакраменто не сме стигали нито до числа, нито до нищо. Казахме си, че е най-честно да се съсредоточа върху последната цел на тима и тогава към този момент ще приказваме ”, съобщи Везенков.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР