Най-полезният играч на европейското първенство по баскетбол Горан Драгич обяви

...
Най-полезният играч на европейското първенство по баскетбол Горан Драгич обяви
Коментари Харесай

Горан Драгич се отказа от националния отбор на Словения след титлата на Евробаскет

Най-полезният състезател на европейското състезание по баскетбол Горан Драгич разгласи решението си да се откаже от националния тим. Гардът, който изведе Словения до първо отличие на огромен конгрес дефинира дейностите си като дефинитивни.

" Постигнах, каквото желаех и мисля, че е това е верният миг да сложа завършек на тази глава от моята кариера ", сподели 31-годишният капитан на Словения на конференция във вторник.

Плеймейкърът беше оповестил, че ще се откаже от националния след Евробаскет, само че по време на шампионата се появиха и други информации. Драгич изясни, че може и да остане, в случай че треньорът Игор Кокошков също продължи да води отбора.

В последна сметка експертът също напуща, откакто е част от " Юта джаз ". Драгич ще се завърне в Съединени американски щати в четвъртък, с цел да стартира подготовка с " Маями хийт " преди сезона в НБА.

Фотогалерия: Историческият успех на словенския баскетбол >

Новината за отдръпването на Драгич пристигна единствено ден откакто словенските баскетболисти бяха посрещнати от 20 хиляди души в центъра на Любляна. Словения победи Сърбия с 93:85, което е считано за най-големият триумф на спорта в страната, откогато тя разгласи самостоятелност от Югославия през 1991 година

Мачът, в който Драгич осъществя 35 точки, е най-гледаното спортно събитие в историята на Словения, твърди локалният оператор ProPlus.

След завръщането в страната, президентът на Словения Борут Пахор награди баскетболистите и треньора Кокошков с едно от най-високите държавни оценки – Златен медал.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР