Най-отвратителните глупаци са образованите, амбициозните, забогателите… Така заключава анализаторът Калина

...
Най-отвратителните глупаци са образованите, амбициозните, забогателите… Така заключава анализаторът Калина
Коментари Харесай

Калина Андролова: Най-отвратителните глупаци са образованите, амбициозните, забогателите…

Най-отвратителните простаци са образованите, амбициозните, забогателите… Така заключава анализаторът Калина Андролова в пост във Facebook, отдаден на водача на Политическа партия Кирил Петков. По-точно – на срама ѝ от него…

 

SafeNews разгласява поста без редакторска интервенция:

 

Всеки път ме е позор, когато Кирил Петков излиза на трибуната в Народното събрание да чете изказване или да изрича мнение. Просто ме е позор, че България стигна до това невиждано ниско равнище на посланичество. Срам ме е на ръкоплясканията след неговите изказвания. Не знам по какъв начин Христо Иванов и Асен Василев не се усещат непосрамени, когато този човек приказва от тяхно име и ги съставлява.

Най-отвратителните простаци са образованите, амбициозни, забогатели простаци, които нищо и никой не може да спре.

Умният човек има своите ограничавания, подозрения, непрекъснати образования, струпване на схващане и прочие Глупакът не страда от такива предели. Той е безконечен, блажен, горд, централен, неподлежащ на умствен прогрес и повтарящ едно и също без оглед на истината. Природата позволява неточности. Но е неуместно и рисково точно тези неточности да ни водят, ръководят, назидават и да са обект на всеобщо удивление. Антиселекцията унищожава страната. Глупостта не е толкоз неприятна. Просто когато се издигне като височайша, стартира остро да вреди на близките.

 

 

Още вести четете в секция България

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР