Най-отровният червей в света вече е експонат на Природонаучния музей.

...
Най-отровният червей в света вече е експонат на Природонаучния музей.
Коментари Харесай

Най-отровният червей върлува в Природонаучния СНИМКИ

Най-отровният червей в света към този момент е експонат на Природонаучния музей. Името му е „ Огнен червей” и доближава дължина до 22-30 сантиметра.

Той върлува из морските дълбини на Западния Атлантик и е рисков див звяр.



Интересното е, че с изключение на морски мекотели, хранителният му режим включва и водорасли. „ Червеят не е толкоз токсичен, че да убие човек, само че е доста рисков за другите морски обитатели”, изясни шефът на Природонаучния музей доктор Огнян Тодоров.

След като заставам затворена повече от една година поради липса на импорт на пеперуди, зала „ Тропик” ще отвори порти в понеделник. Причината бе карантината и Брекзит.

„ Заради излизането на Англия от Европейски Съюз бе спрян вноса на пеперуди. Фермите, от които внасяме са от там. Какавиди създават и в други страни, само че цените са 4 пъти по-високи”, изясни доктор Тодоров.

Първата партида от 160 английски какавиди към този момент е пристигнала. Те ще живеят 1-2 седмици, през което време музеят ще реализира нов импорт.

Пеперудите за зала „ Тропик” се внасят на всеки 2-3 седмици. На огромното помещение е изработен и опреснителен ремонт.

На откриването са поканени зам. -кметът „ Култура, археология и туризъм “ Пламен Панов, кметът на регион „ Централен “ Георги Стаменов и учениците от I „ а “ клас от СУ „ Цар Симеон Велики “. Те ще получат самостоятелна сказка в експозицията на музея и ще бъдат първите и извънредни посетители на залата.

Залата приема групи гости на всеки 30 минути и е отворена всеки ден от 9 до 16.30 часа.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР