Най-опасното е, че демокрацията в България започва да губи почва.

...
Най-опасното е, че демокрацията в България започва да губи почва.
Коментари Харесай

Иван Гарелов: Демокрацията в България започва да губи почва

" Най-опасното е, че демокрацията в България стартира да губи почва. Хората все по-малко имат вяра, че демокрацията може да реши нашите проблеми. Все повече се приказва срещу многопартийната система ". Това съобщи в журналистът Иван Гарелов.

" Този път няма избавител и мисля, че изходът би трябвало да пристигна от самите политици, от самите партии, които ще вземат участие. Те би трябвало да знаят, че това е крайната преграда, след която те повече няма да имат почва ", добави Гарелов.

По думите му в самите партии стартират да текат нови процеси, а също и сред партиите. Започва едно прегрупиране и да се приказва за непредвидени комбинации.

В идващия парламент би трябвало непременно да се направи държавно управление, без значение от компромисите, които партиите ще създадат. Политиката е игра на взаимни отстъпки. Партиите би трябвало да беседват.

" Много е елементарно виновността за несъставяне на кабинет да бъде хвърлена върху Слави Трифонов. Излизат обаче някои детайлности, които демонстрират, че виновността е обща на протестните партии. Те трябваше взаимно да намерят пътя към себе си ", разяснява журналистът.

По думите му " ИТН " не са се отказали да се борят да завоюват изборите и да реализират триумф със съставянето на държавно управление, а различен е въпросът дали ще съумеят. Той добави, че чака от Слави Трифонов да извади нови имена в бъдещите листи, като допусна, че самият Трифонов няма да се кандидатира за народен представител.

Относно възможния нов план на Кирил Петков и Асен Василев, Иван Гарелов сподели, че малко се съмнява във водачите на този план.

" Притеснява ме методът, по който се саморекламират - малко по американски. Трябва да са по-съдържателни ", изясни той.

Гарелов счита, че президентът поддържа този план, тъй като по този начин ще има и една партия вдясно, която ще поддържа пък него. Според него Радев не желае безусловно да засегне Българска социалистическа партия, а търси свои ползи.

Иван Гарелов не счита, че в новия длъжностен кабинет ще има огромни промени, защото министрите от предходния са вършели работата си. Журналистът предвижда, че идващите парламентарни избори ще основат комплициране измежду гласоподавателите и ще са тестване за тях.

По думите на Иван Гарелов народен водач се ражда рядко и също така се построява мъчно в доста тествания. За България такива бяха Петър Дертлиев, Стефан Савов.

" Желю Желев за мен си остава един народен водач ". В момента в страната ни няма подобен водач ", съобщи Иван Гарелов.

В умозаключение той посъветва партиите да покажат милосърдие и да се научат да имат вяра и в другия.

Вижте целия диалог във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР