Най-обширният пожар в Калифорния за тази година продължава да се

...
Най-обширният пожар в Калифорния за тази година продължава да се
Коментари Харесай

Извънредно положение в Калифорния: Хиляди са евакуирани заради големия пожар


Най-обширният пожар в Калифорния за тази година продължава да се разраства през вчерашния ден в сухите региони на западноамериканския щат.

Огнената буря унищожи къщи, а хиляди хора бяха принудени да изоставен домовете си, оповестиха управляващите, представени от Франс прес.

Пожарът е наименуван " МакКини " и към този момент унищожи над 20 638 хектара от националния горски парк Кламат в Северна Калифорния, заяви службата за битка с пожари " КалФайър ".

Това е най-мащабният горски пожар от началото на годината в Калифорния, където това лято имаше и редица други.

Губернаторът на щата Гавин Нюсъм разгласи в събота изключително състояние. Нюсъм изясни, че пламъците са разрушили къщи и са заплашили " съществени инфраструктури ", откогато са избухнали в петък.

Пожарът се ускори и популяризира поради изключителната суша, високите температури, ветровете и бурите, уточни Нюсъм в изказване.

Над 2000 локални поданици получиха разпореждане да се изтеглят, осведоми бюрото по изключителните обстановки на калифорнийския губернатор.

" Жителите на близките зони би трябвало да са подготвени при потребност да изоставен (домовете си). Моля ви, евакуирайте се без съмнение ", написа в Twitter шерифът на окръг Сискию.

Над 650 души се бореха с огъня през вчерашния ден, заяви Националната група за съгласуваност по горските пожари.

Сезонът на пожарите в Калифорния, където сушата продължава дълго, се чака да трае с месеци.

През последните години Калифорния и други западни щати на Съединени американски щати бяха връхлетени от бързоразпространяващи се и огромни пожари, дължащи се на климатичното стопляне.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР