Най-обичайното предположение е, че се е замотал пликът в останалите

...
Най-обичайното предположение е, че се е замотал пликът в останалите
Коментари Харесай

Безследно изчезнали остават картите за машината в една от секциите в Бургас

" Най-обичайното съмнение е, че се е замотал пликът в останалите документи, които са част от изборните бумаги. Но желая да успокоя всички, че петте смарткарти, които липсват, обслужват само и единствено тази машина, с тях не може да се злоупотреби, тъй че след 40-минутни напразни опити да намерим картите, преминахме на хартиено гласоподаване ", съобщи Михаил Хаджиянев, заместник-председател на РИК-Бургас, представен от Българска национална телевизия.

Още рано сутринта през вчерашния ден изчезнаха картите за гласоподаване в 31-ва секция в Бургас, по тази причина се стигна до гласоподаване с хартиена бюлетина.

" Вчера при заключване на секцията картите бяха налични, 5 броя, в плик, само че сутринта установихме неналичието им. Оказа се, че техникът на машината няма аварийна карта и не можем да пристъпим към гласоподаване с машината. Нямаме информация къде може да са картите ", съобщи ръководителят на комисията.

" Понеже имаше хора, които са и от Районната изборна комисия, имахме инспекция на протоколите по номера и имахме лека блъсканица. Единственото, което мога да предположа, че са прибрани с други документи по нехайство. Не е било нещо съзнателно. Трябваше неведнъж да претърсим помещението, с цел да забележим дали няма да ги намерим. Стартирахме към 08.00 ч. с хартиени бюлетини ", добави Първолета Ташева, ръководител на СИК.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР