Най-новото попълнение на родния Лудогорец – Талеб Тауата, даде интервю

...
Най-новото попълнение на родния Лудогорец – Талеб Тауата, даде интервю
Коментари Харесай

Новият в Лудогорец: Условията в Разград са като в Айнтрахт и Германия

Най-новото попълнение на родния Лудогорец – Талеб Тауата, даде изявление пред израелските медии за усещанията си през първите дни от България и Разград. Израелският защитник, който не получи повиквателна за идните евроквалификации, защото не е в оптимално физическо положение, призна, че изискванията за футбол в Разград са на едно равнище с тези в Германия. Именно пък грандът Айнтрахт Франкфурт бе последният тим на бранителя, след което последва трансфер на „ Лудогорец Арена”.

Талеб, за какво избра Лудогорец? Не смяташ ли, че това е спад в твоята кариера, предпочитайки да играеш в България, в сравнение с в Бундеслигата?

„ Първо на всичко Лудогорец е огромен тим и играе непрекъснато в европейските клубни шампионати. В последните осем години тимът е първенец, а всички ми демонстрираха почит и топло посрещане. Шефовете на клуба демонстрираха, че в действителност ме желаят, а това е нещо доста значимо за един футболист. Определено лигата в България е 2-3 равнища под немската Бундеслига, само че изискванията за игра в Разград – стадион, база и всичко дават отговор на тези в Германия”, разяснява Тауата.

Лудогорец показа следващ нов - дълго време е играл в Айнтрахт Франкфурт

„ Истина е, че водих договаряния с Макаби Хайфа през цялото лято. Това е безценен клуб в моя живот. Не стигнахме до дъно с договарянията, само че моята упоритост бе да продължа да играя в чужбина. Напълно обикновено е, че напуснах лагера на националния тим на Израел, откакто не бях упражнявал добре известно време. Селекционерът ми сподели, че не съм подготвен и не може да разчита на мен – разбрах го. Говорих с него, тъй че всичко е наред”, подчертава бранителят.

Ludogorets introduced Tawatha officially https://t.co/PPJbwBvHeU #ludogorets pic.twitter.com/hgGd5x0VVT
— PFC Ludogorets 1945 (@Ludogorets1945) September 16, 2019
„ Много съм сюрпризиран от отношението в България и Лудогорец. По принцип не съм човек, който обича постоянно да сменя ситуацията. На 27 години съм, а това е третият ми отбор в кариерата, а започва на 16-годишна възраст. Сега съм съсредоточен да си подобря физическото равнище и да се завърна да играя футбол всяка събота”, продължи Тауата.

Запитан на въпрос от почитатели на Макаби Хайфа дали някой ден би се завърнал в клуба, той отговори: „ Това е клубът, с който аз се различавам, само че никой не знае какво крие бъдещето – може би”, приключи той в изявление за израелските медии.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР