Най-новият внос на Китай е сняг. От Дубай. Е, не

...
Най-новият внос на Китай е сняг. От Дубай. Е, не
Коментари Харесай

Най-големият закрит ски курорт в света идва в Китай

Най-новият импорт на Китай е сняг. От Дубай.

Е, не напълно. Базираният в Дубай колос Majid Al Futtaim - компанията, стояща зад Ski Dubai, първата закрита ски писта в Близкия изток - оказва помощ за построяването на най-големия закрит снежен и ски курорт в света в Шанхай.

Снежният парк, наименуван Wintastar Shanghai, ще се простира на 90 000 кв. м. Той ще е над 3 пъти по-голям от Ski Dubai - най-големият закрит ски курорт в света, когато е отворен през 2005 година

Досега тази купа принадлежеше на различен китайски курорт - Harbin Wanda Indoor Ski and Winter Sports Resort, ситуиран в град Харбин в североизточен Китай. Курортът е отворен през 2017 година и е с повърхност от 80 000 кв. м.

Комплексът в Шанхай ще включва 3 ски писти, всяки с друг надолнище, като една от тях е " олимпийски стандарт за подготовка ", оповестяват от дубайската компания, представени от CNN.

 Разположеният в мол Ski Dubai е първият закрит снежен център в Близкия изток
Източник:

Разположеният в мол Ski Dubai е първият закрит снежен център в Близкия изток

За тези, които не желаят да се хвърлят в студа и снега, обектът предлага 25 действия, които не са свързани със ски.

Курортът ще бъде първата самодейност на Majid Al Futtaim в развлекателни действия отвън Близкия изток и Северна Африка и се възползва от имиджа на Ski Dubai, разгласен за най-хубав закрит ски курорт в света за 2017 на Световните ски награди.

" Уверени сме, че това е началото на огромно интернационално разширение, когато става въпрос за развлекателни закрити снежни уреди ", сподели в изказването Ахмед Галал Исмаил, изпълнителен шеф на отдела за рисков капитал на Majid Al Futtaim.

Сингапурската компания KOP Limited ще управлява строителството, като първата копка е направена в края на август.

 Harbin Wanda Indoor Ski and Winter Sports Resort е най-големият закрит ски парк и отлично място за подготовка за зимната Олимпиада в Пекин през 2022 година
Източник:

Harbin Wanda Indoor Ski and Winter Sports Resort е най-големият закрит ски парк и отлично място за подготовка за зимната Олимпиада в Пекин през 2022 година

Големият курорт идва в забавен миг за зимни спортове в Китай. Зимните олимпийски игри през 2022 година ще се проведат в столицата Пекин, като това ще е първия път, когато най-населената страна в света ще бъде хазаин на събитието.

Въпреки това зимните спортове не са приоритет за множеството от китайците. Едва 12.1 млн. китайци са опитвали да карат ски - по-малко от 1% от живеещите в страната 1.38 милиарда души.

Правителството взе ограничения, отпускайки учебни дотации, подготвяйки построяването на минимум 600 ледени пързалки и насърчи разширението на частния бранш, с цел да бъдат привлечени 300 млн. души към зимните спортове до 2025 година

Заедно с Genting Secret Garden Resort - открит курорт, който се разраства наоколо до Пекин и в прилежащата провинция Хъбей, комплексът Wintastar Shanghai е образец за засилена интензивност от страна на частни бизнесмени.

 14 впечатляващи и ексцентрични места за каране на ски
14 впечатляващи и ексцентрични места за каране на ски

От Европа през Азия до Австралия

Зимните спортове са " идващото огромно нещо в Китай ", съгласно шефа на строителя KOP Limited Онг Чи Чинг.

Wintastar Shanghai ще се стане част от възходящия лист на закритите ски курорти в портфолиото на Majid Al Futtaim. След Ski Dubai, компанията откри Ski Egypt през 2017 година - първият закрит ски курорт в Африка.

Подготвят се още 2 огромни курорта в Близкия изток - Ski Saudi и Snow Oman, съгласно известие на KOP.

Датата за довеждане докрай на Wintastar Shanghai към момента следва да бъде оповестена.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР