Най-новият модел на изкуствен интелект на OpenAI, o1, демонстрира отдалечаване

...
Най-новият модел на изкуствен интелект на OpenAI, o1, демонстрира отдалечаване
Коментари Харесай

AI започва своето зловещо „отцепване“ от човешкото мислене

Най-новият модел на изкуствен интелект на OpenAI, o1, показва отдалечаване от човешкото мислене посредством намиране на верните отговори посредством проба и неточност, написа. 
Прочетете още
В статия на портала New Atlas се показва, че ChatGPT и други основани на огромен езиков модел (LLM) AI преди този момент са били подготвени на цялата информация, налична за човечеството с укрепване и човешка противоположна връзка. Въпреки това, новият модел o1 стартира да се отдалечава от човешкото мислене и стартира да ползва ефикасен метод на чиста проба и неточност в гонене на верния резултат.

Както се отбелязва в обявата, разработчиците са вградили в o1 „ време за мислене “, през което той генерира „ верига от мисли “, обмисляйки допустимо решение на казуса. Тук се намесва методът RL (игрово основано образование за укрепване).

Съобщава се, че за разлика от предходните модели, които бяха като усъвършенствани системи за автоматизирано дотъкмяване, o1 се „ грижи “ дали прави нещо вярно или не. o1 към момента разполага с генерирани от индивида модели на размишление, само че той е свободен да ги ползва случайно и да прави лични изводи за това кои стъпки и в какъв ред ще го доведат до правилния отговор.

„ В този смисъл това е първият LLM, който в действителност стартира да основава това необичайно, само че супер-ефективно „ схващане “ на проблематичните пространства “, отбелязва създателят на публикацията.

Въз основа на това изданието счита, че в бъдеще AI няма да подхожда към действителността по метода, по който го вършат хората или животните. Вместо да употребява научния способ, да разделя нещата на дисциплини и да организира опити, изкуственият разсъдък ще построи свои лични теории на личните си езици за това какво работи, какво не и за какво.

„ Въплътените AI, на които е дадена свободата да учат по този метод, ще бъдат необикновено странни. Те ще вършат най-невероятните неща, които можете да си визиите, по аргументи, известни единствено на тях. И като вършат това, те ще основават и откриват нови познания, които хората в никакъв случай не биха могли да го сглобят “, счита изданието.

Моделът o1 на OpenAI може да не наподобява като квантов скок напред, седейки там в мрачното текстово облекло на GPT, изглеждайки просто като още един незабележим терминален машинописач. Но това в действителност е стъпка в развиването на изкуствения разсъдък – и незадълбочен взор върху това по какъв начин тъкмо тези извънземни машини в последна сметка ще изпреварят хората по всеки вероятен метод.
 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР