Най-новият модел на Ford Focus беше представен преди дни на

...
Най-новият модел на Ford Focus беше представен преди дни на
Коментари Харесай

Ford ще предлага транспортни услуги с автономни коли от 2021 г.

Най-новият модел на Ford Focus беше показан преди дни на автоизложба в Лондон.

Все повече компании от сектора се насочват към производството на самостоятелни коли. Още по тематиката
Най-големите автомобилни компании се готвят за промяна на поколението в ръководството

Fiat Chrysler, Daimler и Toyota са измежду тези, които ще би трябвало да изберат нов управител през идващите няколко години
12 апр 2018
Хората последователно ще свикнат с самостоятелните коли

Петер Шварценбауер от борда на шефовете на BMW Group
5 апр 2018
Автономна кола за пръв път умъртви пешеходец

Това се случи в Аризона с автомобил на Uber, компанията спря всичките си стратегии за тестване
20 мар 2018
Magna и Lyft стартират разработка на технология за самостоятелни коли

Чрез партньорството си двете компании ще се наредят измежду водачите в промишлеността
19 мар 2018 Американският авто производител Ford възнамерява да започва лична транспортна услуга за споделени пътувания с самостоятелни коли през 2021 година, оповестява Financial Times.

Предпочитаният вид

Джим Ферли, президент на дивизията по продажби във Ford, разяснява, че избират да оперират своя мрежа, вместо да продават технологията си на оператор за споделени пътувания. През миналата година американската компания влага 1 милиарда $ в софтуерния стартъп Al Argo, който да конкурира онлайн платформите Uber и Waymo. Решението на Ford беше и в отговор на съперниците от автомобилния отрасъл – General Motors и Toyota, които също оповестиха желанията си да създават самостоятелни коли.

Освен това Ford оперира в експериментален интервал нова услуга в Маями в съдействие с Domino’s Pizza, с цел да обнови бизнес модела на веригата заведения за хранене. Услугата предлага отстъпки за потребителите, които са избрали самоуправляваща се кола като метод за осъществяване на доставката.

Ферли разяснява, че най-важната част от тестването на бизнес модела е да преценяват по какъв начин се разпределят приходите. Той изясни, че по този метод ще открият подобаващата цена за потребителите за сходна услуга.

От Ford показаха проектите си за основаването на транспортна мрежа за доставка на артикули до редица бизнеси, което ще ги изправи в директна конкуренция с локалните куриерски компании. За плануваните услуги автомобилната компания ще употребява нови модели, които ще се движат с хибридна технология и ще устоят 20 часа без зареждане.

Предпоставки за триумф

Специалистите са уверени, че самостоятелните коли обезпечават безвредно пътешестване и отстраняват човешкия фактор макар съдбовния случай с самостоятелна кола на Uber по време на проби в Аризона. Също по този начин технологията вкарва евентуалната опция за откриването на нови бизнеси като транспортни услуги със самоуправляващи се коли. От Uber настояват, че неналичието на разноски за водач е причина за сполучливото развиване на този бизнес модел в дълготраен проект.

Към момента водещите автомобилни производители са раздвоени по отношение на методите за потреблението на новата технология. От една страна, Volvo и Jaguar Land Rover подписват покупко-продажби за продажба на коли с групи като Waymo и Uber. От друга страна, тактиките на Renault-Nissan-Mitsubishi и General Motors плануват ръководството на лична услуга. F Quotes by TradingView
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР