Най-новият iPhone на Apple почти сигурно ще бъде оборудван с

...
Най-новият iPhone на Apple почти сигурно ще бъде оборудван с
Коментари Харесай

Нов iPhone, ново зарядно устройство: Как ЕС подчини Apple на своите правила

Най-новият iPhone на Apple съвсем несъмнено ще бъде оборудван с USB-C порт за зареждане, когато бъде показан на 12 септември. Ходът идва, откакто години наред колосът отхвърляше да последва образец на съперниците си, които всеобщо мигрираха към този вид технология. Но в този момент към този момент ще би трябвало да се съобрази.

В момента телефоните на Apple употребяват личната си Lightning технология. Европейският съюз обаче одобри закон, с който принуждава производителите да преминат към единния USB-C стандарт до декември 2024 година – за да спестят пари и стеснение на потребителите, както и да понижат електронния боклук.

Повечето нови артикули на Apple, като да вземем за пример най-новите iPad-и, към този момент употребяват USB-C, само че компанията се опълчи на Европейски Съюз при прокарването на новите правила. „ Строгият правилник, задължаващ единствено един вид конектор, по-скоро задушава нововъведенията, в сравнение с ги предизвиква, което от своя страна ще навреди на потребителите в Европа и по света “, обясняваха още през 2021 година от Apple.

Адаптери от Lightning към USB-C към този момент се оферират от други марки електроника, в това число Amazon, а всички смарт телефони на Apple от iPhone 8 насам, който беше пуснат на пазара през 2017 година, поддържат безжично зареждане.

Сегашният iPhone 14 наподобява ще бъде последното устройство на Apple, което ще употребява Lightning.

Не е ясно дали това ще бъде световна смяна на продукта, макар че е по-малко евентуално софтуерният колос да направи друга версия на телефона единствено за европейския пазар.

Промените се чакат в новите устройства iPhone 15 и iPhone 15 Pro, които ще бъдат показани идната седмица на годишното есенно събитие на компанията.

Според отчет на Bloomberg Apple ще се придържа към желязното си предписание постоянно да слага себе си от мощната страна. Затова тя евентуално ще показа новия порт, без въобще да засегне тематиката за новите европейски правила, а по-скоро наблягайки върху изгодите от него за клиентите – свързани с неща като по-високата скорост на транспорт на данни и удобството.
Българската диря: Европейски Съюз вкарва универсално зарядно от 2024 г.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР