Най-новият филм на Стивън Спилбърг и гостуването на Микеле Плачидо

...
Най-новият филм на Стивън Спилбърг и гостуването на Микеле Плачидо
Коментари Харесай

Микеле Плачидо идва в София Киномания

Най-новият филм на Стивън Спилбърг и гостуването на Микеле Плачидо у нас са измежду акцентите на 36-ото издание на " Киномания ", на който ще бъдат показани 33 кино лентата.

Филмовият фестивал стартира на 17 ноември с българския филм " Майка " на режисьора Зорница София.

Броени дни след международната му премиера филмът " Сянката на Караваджо " ще бъде показан на " Киномания " на 19 ноември в зала 1 на НДК персонално от неговия режисьор, съсценарист и реализатор на една от основните функции - Микеле Плачидо. Той е прочут у нас най-много с облика си на комисар Корадо Катани в паметния сериал " Октопод ".

Плачидо персонално ще показа компания си, действието в който се развива през 1600 година, сподели за " Хоризонт " един от уредниците на фестивала Владимир Трифонов.

" Това ще първата прожекция на кино лентата отвън Италия. Световната му премиера беше на 18 октомври на фестивала в Рим, а следва галапрожекция в Лувъра, само че ние демонстрираме кино лентата преди нея ".

" Киномания " ще бъде открита на 17 ноември в зала 1 на НДК с кино лентата " Майка ", въодушевен от действителната история на една българка – Елена Панайотова, и от нейната битка да трансформира контузията си от невъзможността да има свои деца в успех на един друг вид " родителство ".

Локациите на кино лентата – от живописната Широка лъка до едно от най-големите гета в света – " Кибера ", до Найроби. Главната роля е поверена на Дария Симеонова.

" Тема на кино лентата е въобще децата, които живеят на улицата, сираците, децата в неравностойно състояние, какво вършим ние за тях, какво прави обществото за тях, по какъв начин се отнася. "

" Киномания " ще продължи до 4 декември.

 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР