Най-новият член на турската жандармерия доказа своята смелост и преданост

...
Най-новият член на турската жандармерия доказа своята смелост и преданост
Коментари Харесай

Новост в жандармерията: Кучета спасяват удавници

Най-новият член на турската жандармерия потвърди своята храброст и лоялност единствено за една година. Лабрадорът Мави (Синьо) се трансформира в скъп кадър на жандармерията, към която се причисли през 2021 година, като за първи път оказа помощ да бъдат открити телата на починали хора при случай.

 АА

Четириногият избавител този път е на постоянна подготвителна задача в езеро до Анкара. В един миг той стартира да лае въодушевено. Колегите му служители на реда стопират лодката и се навеждат над повърхността на водата, издърпвайки манекен от точното място, към което Мави ги насочи.

 АА

След като задачата му е изпълнена, Мави се отдръпва в различен ъгъл на лодката, в очакване на идната си задача.

Жандармерията до в този момент обучаваше кучета, най-вече за задачи за търсене и избавяне или битка с опиатите на сушата. Новост е потреблението им при подводни издирвателни звена, в опит да ускорят избавителните и издирвателните действия. Те са изключително скъпи при намиране на тела, отнесени от бързо течащи води или засмукани в дълбините.

 

С всяка подготовка тяхното усещане се изостря и те от ден на ден привикват с командите на своите водачи. Техните сетива са от значително значение за локализирането на телата без значение от атмосферните условия, в това число в кални води и ниска видимост.

 АА

Досега кучета са се включили към акции на жандармерията в 17 задачи. 

 

Керем Ъшък, подофицер, командващ част, съпроводена от кучета, споделя, че четириногите " чиновници " са им помогнали да намерят девет души, изчезнали по време на наводненията в Бозкурт в Северна Турция през лятото на 2021 година Те също по този начин помогнаха да се откри тялото на един човек, който е липсващ при наводняване в западната турска провинция Чанаккале. Ъшък заяви за Анадолската организация (АА) в петък, че кучетата са определени измежду тези, които не изпитват боязън от лодки или вода. „ Те са включени в задачите, с цел да можем да съкратим времето за намиране на телата “, добави той.

 АА

Всяко куче се обгрижва от чиновници и носи специфични обувки с гумена подметка, с цел да защищити лапите си и има избавителна жилетки с цветовете на униформите на жандармерията, до момента в който е на задача в лодката.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР