Най-новите британски наказателни мерки срещу Русия са насочени против разпространители

...
Най-новите британски наказателни мерки срещу Русия са насочени против разпространители
Коментари Харесай

Великобритания санкционира руски медии заради дезинформация

Най-новите английски наказателни ограничения против Русия са ориентирани срещу разпространители на държавна агитация, сподели министърката на външните работи Лиз Тръс, представена от Българска телеграфна агенция. По думите й " войната на Путин против Украйна се основава на поток от неистини ".

" Англия оказва помощ да води света в откриване на дезинформацията на Кремъл, а най-новият комплект от наказания визира безсрамните пропагандатори, които популяризират подправените вести и сюжети на Путин ", съобщи Тръс.

Британското държавно управление сподели, че е разширило листата със глобени хора поради съветската инвазия в Украйна. Добавени са още 14 имена, в това число медийни организации и висши техни чиновници.

Сред глобените са ръководещият шеф на телевизия Ар Ти Алексей Николов, известният водещ на новините по телевизия " Русия " Сергей Брильов, основният редактор на организация " Спутник " Антон Анисимов и основният изпълнителен шеф на " Газпром-медия " Александър Жаров.

Към листата е прибавен и ръководителят на съветския Национален център за ръководство на защитата Михаил Мизинцев, който съгласно Лондон е " виновен за планирането и осъществяването на обсадата и бомбардирането на Мариупол ".

Сред глобените медии са ТВ-Новости, която има Ар Ти, и " Русия през днешния ден ", която управлява " Спутник ".

Санкциите включват блокиране на активи и забрани за пътешестване.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР