Най-новата версия на мобилната операционна система iOS прави достъпна 5G

...
Най-новата версия на мобилната операционна система iOS прави достъпна 5G
Коментари Харесай

5G мрежата на A1 става достъпна за моделите iPhone 12 с новата версия на iOS

Най-новата версия на мобилната операционна система iOS прави налична 5G мрежата на А1 за серията iPhone 12. Тя беше пусната от Apple през вчерашния ден вечерта и притежателите на iPhone 12 у нас към този момент могат да тестват 5G мрежата на А1. Мрежата от пето потомство на А1 е единствената в страната, която работи на 5G честоти и с съоръжение, което ѝ разрешава да предложи същинско 5G прекарване със скорости от над 1 000 Mbps и ниско времезакъснение.

5G мрежата на А1 сега покрива огромни елементи от София, Пловдив, Русе, Варна и 90% от популацията на Бургас навън. Плановете на компанията са да направи 5G по-масова и налична през 2021 година, като покритието ѝ ще обхване всички обитаеми места с над 10 000 поданици и главните курорти в страната. Всеки клиент на мобилна услуга с абонамент от А1 със съвместимо устройство може да тества 5G, като изпрати безвъзмезден SMS на номер 1515.

Петото потомство мрежи оферират обилни усъвършенствания във връзка с скоростта, времезакъснението (латентността) и други характерности по отношение на четвъртото потомство. Именно 5G свързаността беше един от акцентите на новото потомство iPhone, което Apple показа тази есен. Серията iPhone 12 включва четири модела, като всеки от тях поддържа 5G – iPhone 12 mini, iPhone 12, iPhone 12 Max и iPhone 12 Pro Max. Това значи по-високоскоростен мобилен интернет и бързо събаряне на огромни игри, стратегии или стрийминг на 4К видео.

Операционната система на устройствата на Apple може да се обновява автоматизирано, в случай че съответната алтернатива е определена на апарата. Ъпдейтът се изтегля и конфигурира, когато iPhone 12 е обвързван в Wi-Fi мрежа и се зарежда. Ако опцията за автоматизирани актуализации не е дейна или пък потребителят не желае да чака, обновяването може да се направи и ръчно. За задачата би трябвало да се влезе в менюто на iPhone 12 и да се следват тези три варианти: Настройки > Основни > Обновяване на програмен продукт (на британски: Settings > General > Software Update).

На екрана се демонстрира настоящо конфигурираната версия на iOS и дали има налични версии за възобновяване. Ако написа, че смарт телефонът работи с най-новата версия на операционната система, спомагателни стъпки не се постановат. Ако се окаже, че съответният iPhone 12 има по-стар вид на операционната система, потребителят просто би трябвало да следва инструкциите в менюто и да го обнови. След това би трябвало да се изпрати безвъзмезден SMS на 1515, с цел да може да тества 5G мрежата на А1.

Моделите от серията iPhone 12 са налични за онлайн поръчка от A1.bg или от магазините на А1. Те се оферират както в брой, по този начин и на погашение с мобилните проекти на телекома.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР