Най-новата суперяхта носи името Mako. Дизайнът й е вдъхновен от

...
Най-новата суперяхта носи името Mako. Дизайнът й е вдъхновен от
Коментари Харесай

Суперяхта, вдъхновена от най-бързата акула в света

Най-новата суперяхта носи името Mako. Дизайнът й е въодушевен от мако - най-бързият тип акула в света, кадърен да развива скорост от 74 км в час.

Корабът с дължина 120 метра, планиран да „ пробива вълните “, е „ въодушевен от елегантността на акулата мако “, разкриват дизайнерите.

Колко бързо може да се движи - с сред 40 възела (74 км в час) и 50 възела (80 км в час).

Плавателният съд – разгласен за „ изследователска яхта “, е дело на дизайнерската група State of Craft, основана в Лондон и Отава, Канада.



В рамките на удивителния повсеместен дизайн хващаща окото характерност е хеликоптерната площадка на предната палуба, която може да се прибере под нея, с цел да действа като гараж за летящи машини.

Предната палуба е дом на плувен басейн, който предлага „ невероятни гледки, разпростряли се през цялата яхта “.



В „ сърцето “ на яхтата е Студиото - „ изпълнено със светлина пространство с двойна височина с непрекъсната панорама “. Дизайнерите означават: „ Това обилно и комфортно пространство предлага чувство за мащаб, ориентировка, независимост и връзка със слънцето, морето и небето, което нормално се губи при огромните яхти. “

Слизайки на долната палуба, ще откриете рулевата рубка в носа на кораба, както и „ просторни и гъвкави пространства за настаняване на посетители и екипаж “, които се състоят от шест жилището за посетители. Главният апартамент, в това време, заема цялата горна палуба на суперяхтата.

Над горната палуба е Павилионът - стая, предпазена от плъзгащи се паравани, която може да се употребява като „ обсерватория, панорамен салон, фитнес студио или място за съзерцателна йога “.



За да се насладят на панорама към морето, пасажерите могат да се насочат към задната палуба, където има „ потънала “ зона за сядане, която предлага 270-градусова панорама. Лодки могат да влязат непосредствено в корпуса и да дебаркират във вътрешността през вратата на гаража на кърмата.

Плажният клуб може да се похвали с извънредно необятна платформа, на която пасажерите могат да се любуват на водни спортове.

Суперяхтата – оповестена за „ комфортен дом, пространство за развлечение и платформа за завършения “, може да бъде модифицирана, с цел да се трансформира в „ транспортен съд за търговски експедиции “, означават дизайнерите, представени от Daily Mail.



Проектиран да има нулев въглероден отпечатък, корабът употребява система за задвижване, включваща резервоари за водород, горивни кафези (клетки, произвеждащи електрически ток от химическа реакция) и електрически мотори, комбинирани със система от акумулатори и слънчеви панели.

Коментирайки необичайния дизайн, създателят на State of Craft Даниел Голдбърг споделя: „ Исках корпусът и надстройката, вътрешните и външните пространства да бъдат мощно интегрирани в общ размер с непрекъсната повърхнина. Това обединение на форма и функционалност отличава концепцията и дава информация за всички аспекти на дизайна през цялото време. “

Mako сега е идея и цената му следва да бъде конкретизирана. Това е първият опит на State of Craft в морския дизайн - групата е работила преди този момент върху жилищни планове и частни домове, като нейното портфолио включва жилищата в The Shard в Лондон.

Източник: profit.bg
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР