Най-новата операционна система предлага Liquid Storage, атомизирана памет, фокусирани алгоритми

...
Най-новата операционна система предлага Liquid Storage, атомизирана памет, фокусирани алгоритми
Коментари Харесай

Xiaomi представя MIUI 13 за глобални устройства

Най-новата операционна система предлага Liquid Storage, атомизирана памет, фокусирани логаритми и образован баланс за издигане на главното преживяване до ново равнище

Днес Xiaomi показа своята операционна система от последващо потомство, MIUI 13, на интернационалните пазари по време на световното представяне  на серията Redmi Note 11. Към четвъртото тримесечие на 2021 година дейните месечни консуматори на MIUI надвишиха 500 милиона. Тази операционна система от последно потомство предлага изцяло надграждане с фокус върху подобряването на главното преживяване – в това число по-бързо предпазване, по-висока успеваемост на фоновия развой, по-интелигентни процеси и по-дълъг живот на батерията – дружно с потребни функционалности като Странична лента (Sidebar) и уиджети  (widgets).
 Generated
Издигане на главното преживяването до ново равнище

MIUI 13 вкарва Liquid Storage, нов способ за редовно равнище за ръководство на метода, по който файловете се съхраняват в устройства. На обичайните устройства, при които непрекъснато презаписваме данните, с течение на времето паметта им се фрагментира. Само след 36 месеца това забавя скоростта на разчитане и запис с цели 50%*. Това също повлиява какъв брой бързо можете да осъществявате достъп до приложенията и какъв брой бързо те могат да обезпечат достъп до нужните запаси, забавяйки всичко останало. Liquid Storage на MIUI 13 понижава фрагментацията и интензивно ръководи съхранените данни, подобрявайки успеваемостта на дефрегментация с до 60%**. В дълготраен проект скоростите на разчитане и запис на някои други Android OS понижават с до 50% след 36 месеца, до момента в който MIUI 13 резервира до 95%**, предоставяйки на потребителите „ ново “ преживяване за повече време и удължавайки живота на устройството.

За в допълнение повишение на продуктивността, атомизираната памет (Аtomized Мemory) на MIUI 13, ултра тънък способ за ръководство на паметта, извежда успеваемостта на RAM на ново равнище. Тази функционалност проучва по какъв начин приложенията употребяват паметта и разделя процесите на потребление на RAM в едно приложение на значими и маловажни задания. След това затваря всички маловажни задания, позволявайки на приложенията да употребяват памет единствено за това, което е значимо за вас сега, което ви дава опция да стартирате повече приложения, без да жертвате продуктивността.
 Generated
MIUI 13 идва също с фокусирани логаритми, които динамично разпределят систематичните запаси въз основа на сюжети на потребление, което прави MIUI по-плавен и подготвен за реакция. Без фокусираните логаритми процесорите на смарт телефоните разпределят ресурсите във всичките ви приложения релативно еднообразно. Фокусираните логаритми (Focused Algorithms) дава приоритет на дейното приложение над всички останали, позволявайки на централния процесор CPU да се концентрира върху значими задания, като ви дава по-бързи скорости и по-висока продуктивност, където и когато имате потребност.

Smart Balance е още едно мощно надграждане на преживяването в MIUI 13. Той е планиран да намира автоматизирано салдото сред продуктивност и консумация на сила, тъй че да получите нужната мощ и скорост. Със Smart Balance общият живот на батерията може да бъде продължен с до 10% в MIUI 13***.

Изцяло нови функционалности за възстановяване на успеваемостта и персонализиране на преживяването

В допълнение към главните усъвършенствания на преживяването, MIUI 13 вкарва и впечатляващи нови функционалности, които ви разрешават да адаптирате и персонализирате вашето преживяване.

С напълно новите уиджети**** потребителите могат да персонализират своите смарт телефони с комфортни модули и вести в App Vault или на началния екран. Те разрешават да сте в крайник с неща като вести, описи със задания, време и други. MIUI 13 поддържа уиджети с разнообразни параметри. С наличните варианти 2×1, 2×2, 2×3, 4×2 и 4×4 потребителите могат да събират по-важна информация в един уиджет и да ги слагат уиджети тук-там, на които досега не е било допустимо.
 Generated
Страничната лента е различен инструмент за успеваемост в MIUI 13, който ви разрешава да имате достъп до всичките си обичани приложения в плаващи прозорци единствено с едно плъзгане – без да напускате настоящото си приложение. Това е изключително уместно за моментите, в които се извършват няколко задания по едно и също време, изтеглят се няколко приложения едновременно или бързо се минава от една стратегия в друга. Потребителите могат също да персонализират функционалността с до 10 приложения в страничната лента.
 Generated
Наличност

Следните модели ще получат MIUI 13 през Q1 2022*****, като графикът за наличността при други устройства поетапно ще бъде оповестен на уеб страницата на MIUI. Графикът на актуализция може да варира според от района.

Mi 11 Ultra

Mi 11

Mi 11i

Mi 11 Lite 5G

Mi 11 Lite

Xiaomi 11T Pro

Xiaomi 11T

Xiaomi 11 Lite 5G NE

Redmi Note 11 Pro 5G

Redmi Note 11 Pro

Redmi Note 11S

Redmi Note 11

Redmi Note 10 Pro

Redmi Note 10

Redmi Note 10 JE

Redmi Note 8 (2021)

Redmi 10

Xiaomi Pad 5

* Резултати в симулиран стрес тест.

**Тестван на Xiaomi 11 във вътрешните лаборатории на Xiaomi. Действителните резултати може да варират според от устройството.

***Данните са тествани във вътрешните лаборатории на Xiaomi на Xiaomi 11 в уравновесен режим и са съпоставени с предходни версии.

**** Наличността на функционалностите може да варира според от пазара. Лансирането може да бъде забавено.

*****Специфичните за Индия SKU не са включени в този лист. За информация по отношение на тези артикули, апелирам проверете формалните канали на Xiaomi Индия.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР