Най-новата клиниката за майчино и детско здраве в страната –

...
Най-новата клиниката за майчино и детско здраве в страната –
Коментари Харесай

,Мама и Аз` се включи в Световната седмица на кърменето

Най-новата клиниката за майчино и детско здраве в страната –,Мама и Аз`, се включва в Световната седмица на кърменето с поредност начинания. Кампанията се организира в дните от 1 до 7 август, тематиката тази година е „ Създаване на условия за кърмене – смяна за работещите родители “.

„ Кърменето е най-хубавият избор за хранене на бебето, а майчиното мляко е най-хубавата отбрана за него “, безапелационни са от,Мама и Аз`. С това обръщение в клиниката бе обещано начало на лятното издание на Училището за бъдещи родители под надпис „ Кърменето – елементарно и прелестно “. „ Кърменето може да бъде сполучливо и елементарно, в случай че имате предварителна подготовка и знаете какво да очаквате. Целта на нашата среща в границите на Световната седмица на кърменето бе в свободен диалог, с въпроси и отговори, да приказваме за всичко по тематиката, което вълнува нашите участници “, показа Малина Виткова –

старша акушерка и преподавател на Училището за бъдещи родители.



Сред акцентите по време на полемиката бяха съответните изгоди от кърменето както за новороденото, по този начин и за майката. Посочено бе, че кърмата съдържа над 200 незаменими хранителни съставки за бебето. Нужното количество сила, хранителни субстанции и течности през първите шест месеца се обезпечават точно от майчиното мляко. Кърменето усъвършенства имунната система, кърменото бебе по-рядко боледува, по-лесно понася и имунизациите. Самият развой на кърмене основава извънредно близка връзка сред майката и бебето, подтиква психическото и интелектуалното развиване на детето. Кърменето оказва помощ за вярното изникване на зъбите, развиването на челюстта и гласовия уред. Научно е потвърдено, че кърмените деца имат по-добро умствено развиване от некърмените. С две думи – колкото и малко да кърмите, бебето Ви единствено ще завоюва от това.



„ Един от постоянно задаваните въпроси е дали новороденото знае по какъв начин да се оправи с процеса на кърмене? Винаги успокояваме бъдещите родители, като обясняваме, че бебето има присъщ инстинкт за това и няма потребност да го учи “, успокояват от,Мама и Аз`. „ Бебето е живяло в утробата на майката към 40 седмици и когато излезе от тази позната и уютна, въпреки и тясна, среда, то усеща комплициране. Неонатолозите предлагат да дадете на новороденото да суче най-скоро след раждането, това му дава чувство за успокоение. Златното предписание е, че на бебето му е належащо толкоз майчино мляко, колкото изпие. Сучейки последователно, то стартира единствено да контролира лактацията “, допълват експертите.

По време на срещата бяха сложени и още въпроси за: верния режим на кърмене; нужно ли е да будим новороденото за хранене, в случай че е заспало?; какво включва подготовката на майката за кърмене?; за какво помпата за кърма е значима за множеството майки и кои са преимуществата ѝ?; и други

През цялата седмица не престават и самостоятелните срещи с бъдещи родители, по време на които експертите от родилния комплекс ще дават отговор на въпроси и ще оказват помощ със препоръки за първите стъпки на спокойното и сполучливо родителство.

В клиниката не престават и с обичайните стратегии за образование на бъдещи майки и бащи в грижи за новороденото, в това число и така наречен „ кенгуру грижа “. „ Благодарение на програмата нашите акушерки, под управлението на неонатолог, ще бъдат най-близо до майките и ще оказват помощ за създаване на пълноценната връзка майка – дете още от първия миг. Обучението на младите родители е приоритет – по този начин родителите на нашите бебета ще бъдат спокойни и оптимално готови в грижите за своите деца при изписване от отделението. Защото за нас всички пациенти – дребни и огромни, постоянно стоят преди всичко “, безапелационни са от,Мама и Аз`.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР