Най-новата бета-версия на iPadOS 17 на Apple добави поддръжка на

...
Най-новата бета-версия на iPadOS 17 на Apple добави поддръжка на
Коментари Харесай

iPad с порт USB-C вече получи поддръжка на външна уеб-камера

Най-новата бета-версия на iPadOS 17 на Apple добави поддръжка на разнообразни USB уеб-камери, камери, свързани посредством устройства като Cam Link 4K на Elgato, и безогледални камери с режим на уеб-камера към таблетите на компанията. Тази функционалност обаче ще бъде налична единствено за iPad с USB-C порт.

Потребителят на Twitter Стивън Роблес (Stephen Robles) показва поддръжката на USB уеб-камера на iPad и означи, че сега тя работи единствено във FaceTime, защото това е новият базов API в iPadOS 17. Функцията ще бъде изключително потребна за приложенията от рода на Zoom или Microsoft Teams, с цел да могат да се употребяват външни USB камери и уеб-камери.

Друг консуматор на Twitter, Брайън Вол (Brian Voll), откри, че картата за снимане Elgato HD60S + може да се употребява за поточно предаване на наличие от игрова подпора или всяко устройство с HDMI порт при FaceTime позвъняване. Когато приложенията от рода на Twitch и YouTube получат поддръжка на функционалност за външни камера, това ще трансформира iPad в мобилно устройство за стрийминг.

Основната измама тук е, че сходна алтернатива работи единствено с iPad, които имат USB-C порт. По време на презентация за разработчиците Apple удостовери, че всяка USB-камера ще работи на правилото plug-and-play. Компанията не дава никакви детайлности по отношение на съвместимостта, само че се чака устройствата с поддръжка на USB 3.0 и по-новите версии да работят съгласно упованията.

Подобно на iOS 17, бета-версията на iPadOS 17 сега е налична за разработчиците, като обществената бета-версия ще се появи по-късно тази година.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР