Най-ниските цени на клиничните пътеки, по които работят предимно общинските

...
Най-ниските цени на клиничните пътеки, по които работят предимно общинските
Коментари Харесай

Здравният министър: Най-ниските цени на клиничните пътеки ще бъдат увеличени

Най-ниските цени на клиничните пътеки, по които работят най-вече общинските лечебни заведения, ще бъдат увеличени. Това заяви здравният министър доктор Стойчо Кацаров след извършена среща с представители на Националното съдружие на общините в България в Министерството на здравеопазването.

Министър Кацаров уточни, че страната ни е осигурила задоволително ваксини от всички типове.

" Трябва да насочим напъните си да слагаме наличните количества ваксини. Министерството на здравеопазването е готово да сътрудничи на общините, с цел да увеличим ваксиналното покритие по места. Вече е основана организация, при нужда, мобилни екипи на РЗИ да имунизират трудноподвижни хора и лица в отдалечени региони, а на здравните посредници разчитаме за обгръщането и на малцинствените групи ", добави здравният министър.

По отношение на процедурата за непосредствено даване на безплатна финансова помощ " Мерки за справяне с пандемията " доктор Кацаров разяснява, че е имало закъснение в осъществяването, само че се работи интензивно, с цел да се спазят периодите.

" Това е предпочитано, с цел да могат лечебните заведения, които действително лекуват COVID-19, да получат ново съоръжение, да извършат ремонтни действия и по този метод да бъдат готови за възможна нова вълна ", съобщи министърът.

Предстои критериите и методологията за асортимент на лечебните заведения, които ще бъдат включени в плановото предложение, да бъдат изменени, сподели още доктор Стойчо Кацаров.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР