Най-недоволни от заплащането си са заетите в сектор бизнес и

...
Най-недоволни от заплащането си са заетите в сектор бизнес и
Коментари Харесай

Липса на удовлетвореност от труда, ниски заплати и висок стрес на работното място в България

Най-недоволни от заплащането си са заетите в бранш бизнес и обществена администрация (близо 90%)
Липса на задоволеност от изискванията на труд, ниски заплати и висок стрес на работното място в България, декларират множеството българи в национално изследване, проведено от Career Show, предава БНР.

За 82.64 на 100 от интервюираните заплатата им не е обективна по отношение на опита и уменията им. Дори и в най-високо платения бранш у нас, този на ИТ експерти, се следят 65.3%, които считат заплащането си за незаслужено и ниско.

Най-недоволни от заплащането си са заетите в бранш бизнес и обществена администрация (близо 90%). 

За малко над 40 на 100 от хората задоволително е нарастване на заплатата с 20%, с цел да се решат да сменят работата си. Други 27% биха се преместили единствено при 50% по-високо заплащане.



На въпроса “Удовлетворени ли сте от изискванията на труд в компанията си? ” едвам 22.12% от интервюираните са дали отговор позитивно. Останалите 77.88% най-често са отбелязали, че биха желали по-високо заплащане (37.84%) и работна среда с по-малко стрес (18.01%). 

Интересното е, че секторът с най-висока задоволеност от изискванията на труд не е секторът с най-висока заплата.

Според анкетираните най-важни от спомагателните придобивки и начинания, които оферират фирмите, са гъвкавото работно време, регулярните бонуси и стратегиите за образование и повишение на квалификацията. 

Проучването е извършено посредством анонимна анкета, в която присъединяване са взели над 1000 души, работещи в разнообразни браншове и градове у нас. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР