Най-нарушавани в България са Законът за движение по пътищата и

...
Най-нарушавани в България са Законът за движение по пътищата и
Коментари Харесай

КНСБ: Най-нарушавани у нас са Законът за движение по пътищата и трудовото законодателство

Най-нарушавани в България са Законът за придвижване по пътищата и трудовото законодателство. Това разгласи в петък управлението на КНСБ при представянето на четвъртия годишен отчет на синдиката за нарушаването на трудовите права в България.

Профсъюзът регистрира, че се ускоряват нарушаванията, свързани с работното време, сумираното му пресмятане и заплащането. 27 млн. лева са неизплатените заплати за предходната година.

Вицепрезидентът на синдиката Чавдар Христов заяви, че макар измененията в законодателството, равнището на неизплатените заплати за предходната година остава съвсем същото. Според данни от Главна ревизия по труда (ГИТ) за 2017 година неизплатените заплати са били малко над 28 млн.лв. Христов добави, че понижението е към 1 млн. лева и добави, че резултатът от измененията в законодателството като нищожен.

Изпълнителният шеф на ГИТ Румяна Михайлова сподели от своя страна, че инспекцията разполага с едвам 360 души инспектори. Тя добави, че броят им е непълен и това е проблем при контрола на нарушаванията. Михайлова сподели още, че половината от инспекциите са планови, а другите са по сигнали. Много дребна част били по сигнали на синдикати.

Докладът за нарушаването на трудовите права регистрира, че нарушаванията, свързани с работното време за предходната година са 19 524. Най-много са установени в секторите търговията на дребно, ресторантьорството, растениевъдство и отглеждане на животни.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР