Най-накрая виждам няколко момичета, които могат да ме наследят.“ Това

...
Най-накрая виждам няколко момичета, които могат да ме наследят.“ Това
Коментари Харесай

Ивелина Илиева: Най-накрая виждам няколко момичета, които могат да ме наследят

„ Най-накрая виждам няколко девойки, които могат да ме наследят. “

Това разгласи пред уеб страницата на Европейския джудо съюз българската състезателка Ивелина Илиева . Нейният коментар идва в навечерието на европейската купа „ Освобождение “, която ще се организира този уикенд в „ Асикс Арена “ в София, оповестиха от родната федерация. 

Най-добрата ни състезателка, коят о към този момент 16 години е на огромното татами , показва удовлетворение, че от ден на ден дами у нас се занимават интензивно с джудо.

„ В моята страна дамите са уплашени, нашата просвета е друга “ , уточни още тя и добави:

„ Ние сме спортна нация, само че единствено на равнище наслаждение. Веднага щом няма резултати – стопират, което постоянно се случва рано. И при мен беше по този начин. Трябваше да бъда търпелива, да работя интензивно, само че единствено малко на брой могат да го преодолеят. Понякога бях ядосана на моя треньор и на света. Защото се постановяваше да пътувам сама, да бъда сама по лагери, беше мъчно. Но това сигурно ме направи по-силна и по-уверена. “

Ивелина продължава интензивно да работи с персоналния си треньор Свилен Скерлев , само че и от близко следи подготовката на младите състезателки . Тя прекъсна за малко кариерата си, само че предходната година се върна уместно – с бронз от Големия шлем в Баку.

Вече доста години Илиева се състезава в категория до 57 кг и добавя, че няма проблеми с килограмите, въпреки че не й е било елементарно.

„ Никога не съм мислила да трансформирам категорията “ , разкри европейската вицешампионка от 2016-а. И добави:

„ Просто би трябвало да бъдеш порядъчен и да поддържаш несъмнено тегло в предсъстезателния интервал. “

Националката чака сериозна конкуренция в своята категория на идната европейска открита купа „ Освобождение “ този уикенд, само че е и изключително стимулирана, тъй като това е събитието, на което нейните родители ще мога да са измежду феновете .

Вече година с националния тим работи и френският експерт Ален Шмит , а преди седмици Ивайло Иванов стартира сезона с купа на шампионата Гран при в Португалия.

„ Първо, желаех да основа един доста добър екип, тъй като преди имаше една неорганизираност „, сподели Шмит, бронзов медалист от международно състезание и притежател на куп оценки от влиятелни шампионати. Той акцентира:

„ Идеята беше да сме сплотени като семейство и тази сила да използваме всеки ден в работата си. Имаме ли го това, джудото не е мъчно. Смятам, че се получи. Отборът има огромен прогрес и това доста ме радва. Преди федерацията не обръщаше внимание на женското джудо. Ивелина се приготвяше с треньора си и това беше. Сега сме фокусирани върху построяването на женски тим, те стават все по-силни дружно, обичат да упражняват, имат вероятност. Не е елементарно, когато нямаш цели. “

В момента Ивелина е 23-та в олимпийската класация, Ивайло Иванов е 20-и, а Марк Христов – 33-ти.

Този уикенд идват за европейската открита купа „ Освобождение “, олимпийска подготовка. От тях 307 са мъжете, а дамите са 130 . България ще бъде показана с рекорден брой състезатели – 43 , като мъжете са 31, дамите – 12, оповестиха още от родната федерация. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР