Най-мощният Тулиум лазер за лечение на простатата вече е на

...
Най-мощният Тулиум лазер за лечение на простатата вече е на
Коментари Харесай

Последно поколение лазер изпарява увеличената простата и лекува 5 пъти по-бързо |

Най-мощният Тулиум лазер за лекуване на простатата към този момент е разполагаем на пациентите в УМБАЛ Бургас. Той безусловно изпарява увеличената простата, нанася доста по-малки контузии на близките тъкани от всички познати способи досега, оповестиха от лечебното заведение.

Апаратът е последно потомство и комбинира в себе си решение и на други проблеми – безкръвно разтрошаване на камъни в отделителната система и премахване на тумори от пикочния мехур.

" Тулиум лазерът е доста високо постижение на актуалната урология. Той безусловно изпарява увеличената простата, нанася доста по-малки контузии на близките тъкани от всички познати способи досега. Времето на интервенцията се редуцира до 5 пъти. Това е отлична вест за възрастните пациенти, за пациенти, на които дългата упойка е противопоказана. Това са всички заболели с съпътстващи болести, със сърдечно-съдови болести, с диабет, пациенти, които одобряват медикаменти за разреждане на кръвта “, разясни доктор Миринчев от университетската болница.



В урологичното поделение на УМБАЛ Бургас АД от дълго време се ползват безкръвни и миниинвазивни способи за лекуване на урологични болести. Технологията, с която работи Тулиум лазерът е ненадмината. Той „ топи “ камъните, в това число и доста огромните. Те стават на тънък прахуляк и се изхвърлят с урината. А изгодите за пациентите с простатна хиперплазия (увеличена простата) са големи - лазерът изпарява простатата, той е безвреден, с минимално навлизане в близките тъкани - 0,1- 0,2 мм. При намесата му съвсем няма кръвозагуба, което го прави най-хубавия избор за възрастни с кардиологични проблеми и на антикоагулантна терапия.

Кои са признаците за увеличена простата

Най-типични признаци са: постоянно нощно ставане, слаба бликам, напрежение и сложен старт на уринирането, непрекъснати позиви за уриниране, чувство за цялостен пикочен мехур. При някои пациенти се постанова слагане на уретрален катетър.

Операцията се покрива от НЗОК, само че консумативите за лазера – специфичното лазерно влакно - се доплащат на болничното заведение.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР