Най-модерният терминал за газ пропан-бутан бе открит днес в Кипър

...
Най-модерният терминал за газ пропан-бутан бе открит днес в Кипър
Коментари Харесай

Никос Анастасиадис откри откри модерен терминал за пропан-бутан в Кипър

Най-модерният терминал за газ пропан-бутан бе открит през днешния ден в Кипър от президента Никос Анастасиадис. Влизането му в деяние е мощен подтик за цялостната употреба на построения на острова енергиен център, в който с новата облага към този момент е съсредоточена съвсем цялата енергийна инфраструктура на Кипър.

В новите газови уреди са вложени 35 млн. евро от енергиен консорциум, включващ четири компании, без държавно присъединяване.

Терминалът е с общ потенциал от 4000 метрични тона, като разполага с бутилираща фабрика и звено за поддръжка на газови бутилки. Те отговарят на най-високите условия за качество, сигурност и запазване на околната среда, добавя БНР. Изграждането и работата на новата апаратура в енергийния център във Василикос, който се намира сред градовете Ларнака и Лимасол, е последният стадий в премахването на петролните, газовите и асфалтовите уреди от крайбрежния фронт на Ларнака. Така се отваря и пътят за потреблението на някогашната към този момент индустриална зона за потребностите на града и развитието на туризма.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР