Най-много целеви помощи за отопление тази година са отпуснати в

...
Най-много целеви помощи за отопление тази година са отпуснати в
Коментари Харесай

Най-трудно се плаща топлото в област Пловдив, Благоевград, Пазарджик, Враца и Плевен

Най-много целеви помощи за отопление тази година са отпуснати в областите Пловдив, Благоевград, Пазарджик, Враца и Плевен , оповестиха от Агенцията за социално подпомагане.

Близо 325 000 души в страната са получили помощи за отопление за отоплителен сезон 2023/2024 година.

За целевата поддръжка се кандидатства всяка година в интервала от 1 юли до 31 октомври. Подпомагането е за месеците от ноември до март и тази година то възлиза на общо 546,95 лева
 Близо 46 000 нови семейства ще получат еднократна енергийна помощ
Близо 46 000 нови семейства ще получат еднократна енергийна помощ

Тя се обезпечава от Агенцията за обществено подмогане

Право на целевата помощ за отопление имат хора и семейства със междинен месечен приход за последните 6 месеца преди месеца на подаването на заявката, който е по-нисък или еднакъв на самостоятелно избрана граница за достъп до подпомагането съгласно възрастта, фамилното състояние, съществуването или неналичието на общуване, възрастта на децата и тяхната образователна претовареност и други условия, показателни за степента на накърнимост, да вземем за пример при бременни дами и самотни родители.

За да получат помощ за отопление, безработните в трудоспособна възраст наложително би трябвало да са регистрирани в бюро по труда от най-малко три месеца преди месеца на подаване на заявката и да не са отказвали предлаганата им работа или включване в образования.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР