Най-много ще поскъпнат ВиК услугите в столицата - с 6%,

...
Най-много ще поскъпнат ВиК услугите в столицата - с 6%,
Коментари Харесай

Свалят цената на водата в 17 области заради лошо качество


Най-много ще нарастнат ВиК услугите в столицата - с 6%, и в Разград – с 6,08 на 100. Там цената ще доближи 3,628 лв/куб.м Така от следващата година разградчани ще заплащат най-скъпата вода у нас, а най-ниска ще е цената в Пловдив.

Кубик вода под тепетата ще коства 2,233 лв., което е нищожно покачване с 0,27%. В Добрич и Шумен, където сега цените за ВиК услугите са най-високи, се планува намаляване на цените, надлежно с 13,07% и 3,28%. Двете области са измежду 17-те в страната, в които водните сдружения не са извърши заложените в бизнесплановете им параметри за качество на услугата. Най-голямо ще е понижението на цената в Сливен -14,44 на 100. В Бургас се предлага понижение на цената с 10,39%, а в Ямбол с 12,54 на 100.

При установяване на плана за корекции на цените са сравнявани индикаторите за качество на питейната вода и налягането във водопроводната система. Проверено е дали заложената в бизнесплана рехабилитация на водопроводната мрежа съответствува с изпълнената. Оценявана е също събираемостта на вземанията, успеваемостта на създаване на водопроводното стопанство, изясняват от КЕВР.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР